heimwee.info

… powered by Holland at Home

Nederlandse televisie kijken in het buitenland, kan dat?

Een ideale manier om op de hoogte te blijven van alles wat er in Nederland gebeurt is door Nederlandse televisie te kijken in het buitenland, al dan niet vergezeld van heerlijke typisch Hollandse tv-snacks zoals borrelnootjes of blokjes Hollandse kaas. Helaas zijn Nederlandse zenders in de meeste landen buiten Nederland niet standaard voorhanden, wat doe je dan als je toch Nederlandse televisie wil kijken? Bijgaand alle mogelijkheden op een rij.

nederlandse tv

Nederlandse televisie kijken via de satelliet

De meest praktische manier om Nederlandse televisie vanuit het buitenland te bekijken is door een schotelantenne en ontvanger te kopen en een abonnement te nemen op een aanbieder van Nederlandse digitale televisie via de satelliet, zoals Canal Digitaal. Het nadeel van deze optie is dat je een permanent adres in Nederland moet hebben om een abonnement te nemen, en dit heeft alles te maken met televisierechten die buiten Nederland niet geldig zijn. Nederlandse televisie kijken via de satelliet is dus alleen maar een optie als je officieel ingeschreven staat in Nederland en elk jaar voor langere tijd naar het buitenland gaat, bijvoorbeeld om te overwinteren.

Nederlandse televisie live kijken via internet

Tegenwoordig zijn de meeste Nederlandse televisiekanalen live te bekijken via internet. Een overzicht van alle websites die live Nederlandse televisie aanbieden vind je op onze pagina Nederlandse TV en Radio. Veel televisieprogramma’s van Nederlandse bodem, zoals het journaal, spelletjesprogramma’s en Nederlandse soaps, kun je probleemloos vanuit elke hoek van de wereld via internet volgen. Echter, van oorsprong buitenlandse programma’s hebben vaak een rechtenbeperking zodat je beeld op zwart komt te staan als je daar vanuit het buitenland op afstemt. Veel websites die Nederlandse televisie aanbieden hebben tevens apps, zodat je ook televisie kunt kijken via je smartphone of tablet.

Nederlandse televisieprogramma’s achteraf bekijken via internet

Mocht je in Amerika, Azië of Australië wonen dan zal het niet zo aantrekkelijk zijn om live Nederlandse televisie te kijken, tenzij je een echte nachtbraker bent. In dat geval is het handiger om Nederlandse televisieprogramma’s achteraf te bekijken, bijvoorbeeld via de websites en/of apps van Uitzending Gemist of TV Blik. Kijk voor een volledig overzicht van websites waar je oude Nederlandse televisieprogramma’s kunt bekijken wederom op onze pagina Nederlandse TV en Radio.

Heb jij nog handige tips over Nederlandse televisie kijken in het buitenland? Laat je reactie dan hier beneden achter!

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

22 reacties op “Nederlandse televisie kijken in het buitenland, kan dat?

 1. jacoba sietske
  01/02/2017

  woon in spanje en heb nederlandse televisie via de schotel met canal digitaal (waar je tegenwoordig als je in het buitenland woont ook een buitenlands adres mag op geven en de maandelijkse betaling gaat via mijn spaanse rekening) heb via canal digitaal een jaar geleden een HD decoder met harde schijf besteld en binnen 3 dagen had ik de decoder al binnen (tenerife) prima service.

 2. R. Wesselius
  30/11/2016

  Dus het is niet mogelijk ALLE NL-se programma’s te zien. Nou bedankt dan. Doei..

 3. Martin
  01/09/2015

  Woon zelf in Brasil.
  kijk npo1,2,3 rtl gemist.
  Bbc iplayer.

 4. Jan
  02/06/2015

  Je kunt kijken via deze site http://www.wowtvglobal.com ze hebben meer dan 200 channels incl. 7 Nederlandse. JE hebt alleen een ROKU Box nodig

  • Anneke
   05/06/2015

   Maar dit is niet free, Jan Wij streamen wel for free alleen geen 200 channels

   • Jan
    17/06/2015

    Ja beter betalen he. Je kan ook nog met IDEAL betalen dus lekker met je NL bankrekening :p

 5. pdldave1
  06/03/2015

  De oplossing voor Nederlandse tv is toch echt met een android kastje, heb deze gekocht en werkelijk heel erg blij mee. Heb nu veel zenders , Nederlands, Engels en Duits, kan nu gewoon voetbal kijken via Fox, films via Film1 en HBO, regionale zenders dus ook tv Drenthe 🙂 kastje is super en gewoon te kopen via http://expatinternet-tv.com/ , geen schotel maar alleen via internet, aansluiten op je tv en kijken maar. ook films en series on demand, skype gebruiken, internetten etc etc an alles via je tv!

  • petra
   03/06/2015

   En dat werkt in het buitenland?

   • pdldave1
    03/06/2015

    Ja hoor petra, ik woon in Spanje maar het werkt overal waar internet is en je kan het kastje ook overal mee naartoe nemen.

    • wibo goes
     20/07/2015

     Goedemorgen. Ik woon dus ook in Spanje en ik wil ook zo’n kastje aanschaffen. Welk apparaat heb jij precies?

     • pdldave1
      21/07/2015

      het Android kastje van expatinternet-tv.com, die komen overiugens ook met Belgische kanalen

  • Anneke
   03/06/2015

   Wij ook .ben blij dat we deze keuze hebben

  • Anne
   22/10/2015

   Ik moet mijn IP adres veranderen. Ik kan nog steeds heel veel programma’s niet zien.
   Enig idee hoe?

  • huisman
   30/06/2016

   Hoi dave maar ook in het buitenland?
   in het buitenland maak je gebruik van wifi lukt dat dan.

   • Dave Lettinga
    02/07/2016

    het werkt op wifi, heb ondertussen het kastje weggedaan en het rechtstreeks op mijn smart tv, nu dus ook Belgische zenders , heb nu meer als 2400 zenders waarvan veel sport en films , zeer tevreden en heb wifi met circa 7mb snelheid. zelfde werkt ook op de boxjes maar bij een smart tv kun je gewoon zappen zoals normaal met de afstandsbediening van de tv zelf.

    • Dortit
     28/09/2016

     Volg met belangstelling deze opties. Via de schotel en Canaal digitaal zijn Nederlandse zenders niet meer te ontvangen. Hoe werkt de laatste optie zonder kastje?

 6. Pingback: Veelgestelde vragen bij emigratie | heimwee.info

 7. Pingback: Populaire Nederlandse televisieprogramma’s | heimwee.info

 8. Aart
  12/06/2014

  Een nieuwe provider is http://www.nl-tv.asia en het werkt fantastisch.

 9. Guus van Hoof
  06/06/2014

  De optie om Ned 1, 2 en 3 te kijken via satelliet zonder abonnement komt per 1 augustus 2014 te vervallen. Canal Digitaal biedt dan alleen nog maar de abonnementen met alle zenders, vanaf €12,50 p/mnd. Dit schijnt een gevolg te zijn van bezuinigingen bij de Nederlandse Publieke Omroep.

 10. Anneke
  02/06/2014

  Je kan toch via BVN kijken. Kosten ,alleen de schotel aanschaffen

 11. Ruud van Winden
  07/03/2014

  Hallo alle mensen met Heimwee,

  We bieden al 3 jaar alle Nederlandse kanalen op abonnementsbasis. Alle kanalen live uit Nederland via uw eigen abonnement. Vraag de gratis 3-daagse test aan via http://www.tv4xpats.nl.

  Groet,

  Ruud

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: