heimwee.info

… powered by Holland at Home

De lekkerste Hollandse fusion gerechten

Zin om eens op een creatieve manier te variëren met de Nederlandse keuken? Neem dan typisch Hollandse gerechten als uitgangspunt, en breng ze op smaak met exotische ingrediënten, zoals Conimex producten, exotische kruidenmixen of Aziatische specerijen. Bijgaand drie recepten voor heerlijke typisch Hollandse fusion gerechten – lekker Hollands, maar met een spannende ‘twist’!

Mexicaanse pannenkoek

Hollandse pannenkoeken met Mexicaanse vulling

Ingrediënten
300 gram kipfilet
2 el Calvé chilisaus
1 rode chilipeper
1 ui
1 pot Hollandse bruine bonen
50 gram witte rijst of zilvervliesrijst
½ pak Koopmans pannenkoekenmix
1 klein bosje verse koriander
100 gram geraspte oude kaas
zout en peper

Bereiding
Kook de rijst en bak 4 pannenkoeken volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in reepjes, de chilipeper in dunner ringetjes en de ui in snippers en bak ze samen in een beetje olie in een koekenpan tot de kipfilet gaar is. Doe de bruine bonen in een vergiet, spoel ze af met koud water, laat ze goed uitlekken, meng ze door de kipfilet en warm het geheel nog even kort op. Hak vervolgens de koriander grof. Vul elke pannenkoek met een mengsel van kipfilet, bonen en rijst en schep er vervolgens wat chilisaus, geraspte kaas en verse koriander overheen. Rol de pannenkoeken op, leg ze in een ovenschaal en besprenkel ze met wat geraspte kaas. Leg de pannenkoeken heel even onder de grill tot de kaas gesmolten is en goudbruin kleurt. Geef er ook wat Calvé chilisaus apart bij.

Indonesische macaroni

Ingrediënten
1 pak macaroni
500 gram mager rundergehakt
200 gram achterham, in blokjes
1 pak Honig mix voor bami speciaal
4 eieren
1 ui
1 prei
1 el sambal
2 teentjes knoflook
3 el ketjap manis

Bereiding
Snipper de ui, snijd de prei in ringen en pers de knoflook. Verhit vervolgens wat bakolie in een wok of braadpan en bak hierin de ui en knoflook tot ze glazig zien. Roer daarna het gehakt erdoor en bak deze rul en gaar. Voeg nu de prei, ham en de inhoud van de Honig mix voor bami speciaal toe en bak alles goed door tot het meeste vocht verdampt is. Breek daarna de eieren boven de pan en roer ze goed door het mengsel. Breng het geheel op smaak met sambal, ketjap, peper en zout en bak het nog eens op een hoog vuur goed door. Haal de pan vervolgens van het vuur en kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de macaroni als deze gaar is door het groente- en vleesmengsel en serveer de Indonesische macaroni met satésaus, kroepoek, seroendeng en atjar tjampoer.

Zuurkool met banaan

Ingrediënten
1,5 kilo kruimige aardappels
500 gram gehakt
1 pak Maggi Uit De Oven Mix Zuurkool
1 pak zuurkool
6 bananen
ca. 1 dl melk
2 klontjes boter

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 C. Schil de aardappels, kook ze gaar en stamp ze vervolgens fijn met een aardappelstamper. Roer daarna boter, melk en wat peper en zout maar smaak erdoor tot je een smeuïge puree krijgt (of gebruik kant en klare Maggi aardappelpuree). Snijd ondertussen de bananen in plakjes en bak het gehakt met de Maggi Mix in een koekenpan tot het rul is. Haal ook de zuurkool uit het pak en laat het goed uitlekken. Leg de zuurkool in een ovenschaal, schep het gehakt erop en daarna de plakjes banaan. Schep als laatste de aardappelpuree er bovenop en smeer het glad. Zet de ovenschaal 30 minuten in de oven en verdeel het daarna over 4 borden.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: