heimwee.info

… powered by Holland at Home

Nederlandse Koninklijke emigranten

Dat het gras ergens anders niet altijd groener hoeft te zijn als je wil gaan emigreren blijkt wel uit het feit dat er ook emigranten zijn onder de Nederlandse Koninklijke familie. Ben je benieuwd welke Nederlandse Koninklijke Hoogheden in het buitenland wonen, en waar zij wonen? Lees dan snel verder.

Koninklijk huis

Prins Constantijn en Prinses Laurentien – België

Prins Constantijn, de jongste broer van Koning Willem-Alexander, woont met zijn vrouw Laurentien en drie kinderen Eloise, Claus-Casimir en Léonore in Brussel, waar hij sinds 1 april 2013 werkzaam is als Kabinetschef bij de Europese Commissie voor het kabinet van Eurocommissaris Neelie Kroes. Daarvoor bekleedde hij diverse andere functies in Brussel, en hij heeft ook even in Londen gewoond en gewerkt.

Prinses Christina – Verenigde Staten

Prinses Christina, de jongste zus van Prinses Beatrix, vestigde zich na haar huwelijk met Jorge Guillermo in New York, waar zij beiden werkten. Enkele jaren later ging zij met haar gezin in villa Eikenhorst in Wassenaar wonen, het huidige woonhuis van koning Willem-Alexander en zijn gezin. Na haar echtscheiding in 1994 is zij met haar zoons weer naar New York vertrokken, en woont daar nu nog steeds.

Prinses Mabel – Groot-Brittannië

Wijlen Prins Friso woonde samen met Prinses Mabel en hun dochters Luana en Zaria in Londen, waar hij werkzaam was bij Urenco, een consortium dat verrijkt uranium produceert. Prinses Mabel woont tot op de dag van vandaag nog steeds met haar kinderen in Londen en bekleedt diverse functies bij liefdadigheidsinstellingen.

Je vraagt je natuurlijk meteen af of deze Koninklijke emigranten Nederland wel eens missen en naar een boterham met hagelslag, een boerenkoolstamppot of echte Hollandse poffertjes verlangen… We zullen het misschien wel nooit te weten komen, maar feit is dat ze wel regelmatig in Nederland gesignaleerd worden, voor familiebezoek en officiële aangelegenheden.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: