heimwee.info

… powered by Holland at Home

Hollandse speklappen

Als je van stamppotten op andere typisch Hollandse gerechten houdt dan moet je zeker eens dit recept voor Hollandse speklappen proberen. De speklappen krijgen hun verfijnde smaak dankzij de ketjap en knoflook.

Ingrediënten:

4 speklappen
4 el ketjap manis
1 teentje knoflook
peper en zout

speklappen

Bereiding:

Strooi zout, peper en een uitgeperst teentje knoflook over de speklappen en bak ze zonder boter of olie in een stevige koekenpan in hun eigen vet op hoog vuur. Keer de speklappen regelmatig om, zodat ze mooi bruin en krokant worden. Giet terwijl je de speklappen bakt het overtollige vet uit de pan en bewaar het eventueel voor later. Schenk als de speklappen gaar zijn een scheutje ketjap over de speklappen en bak ze nog een minuutje door. Voeg vervolgens voorzichtig een beker kokend water toe aan de speklappen zodat ze onder kome te staan en laat het vocht inkoken tot je een dikke jus krijgt. Haal de speklappen uit de pan, voeg eventueel het bakvet weer toe en roer de saus nog eens goed door. Serveer de speklappen met een lekkere stamppot of gekookte aardappelen en warme groenten.

Eén reactie op “Hollandse speklappen

  1. Pingback: AGV’tje bij meeste Nederlanders favoriet | heimwee.info

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: