heimwee.info

… powered by Holland at Home

Zo maak je een heerlijke typisch Hollandse paasbrunch

Net zoals in veel andere landen in de wereld zijn het paasontbijt en de paasbrunch in Nederland enorm populair. Gezellig samen zijn met het gezin  staat voor veel Nederlanders centraal tijdens het paasfeest, dus hoe kun je de dag dan beter beginnen dan met een heerlijke paasbrunch?

paasbrunch

Tips voor een luxe paasbrunch met een typisch Hollands tintje

Lekker lang uitslapen en langzaam wakker worden met de lentezon in je gezicht, dat is hoe veel Nederlanders de paasdagen beginnen. Nadat de kinderen de verstopte paaseitjes hebben gevonden wordt het tijd om een lekkere paasbrunch te maken. Met onderstaande tips maak je van jouw Hollandse paasbrunch een daverend succes!

1. Kook eieren voor het hele gezin en laat ze aan tafel door je kinderen beschilderen. Zijn je kinderen al wat ouder dan kun je de eieren ook koken in speciale eierverf, want niets is zo feestelijk als een schaaltje met gekleurde eieren op tafel zetten.

2. Serveer een mandje met luxe broodjes. Mocht je geen bakker in de buurt hebben die op eerste en tweede paasdag open is dan kun je ook zelf de lekkerste broodjes afbakken, zoals bijvoorbeeld Plus Brunchbroodjes of Danerolles Croissants. Doe de broodjes na het afbakken in een mandje en zet deze meteen op tafel.

3. Zet diverse soorten luxe zoet en hartig broodbeleg op tafel, bij voorkeur natuurlijk typisch Hollands luxe beleg zoals De Ruijter Specials Hagelslag Koffie Puur, Hero Extra Bosbessenjam en een stuk Old Amsterdam kaas.

4. Zorg voor veel variatie en zet ook wat typisch Hollandse broodvervangers op tafel, zoals Bolletje beschuit, Peijnenburg ontbijtkoek, Wasa Knäckebröd en natuurlijk een paasstol en Hollandia Matze Crackers, twee typisch Hollandse paastraktaties.

5. Zet een pot heerlijke Hollandse koffie en thee, en schenk voor de kinderen een glas echte Chocomel in. Wil je er een champagnebrunch van maken, vergeet dan ook niet om een fles goede champagne te ontkurken!

6. Breng je gasten helemaal in de paasstemming met een vrolijk gedekte tafel, inclusief kleurige servetten en een vaas echte Hollandse tulpen.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: