heimwee.info

… powered by Holland at Home

Typisch Hollandse paassnacks

Nog geen idee wat je jouw familie en vrienden de aankomende paasdagen gaat voorschotelen als ze ’s middags of ’s avonds op bezoek komen? Haal dan Holland in huis en kies uit deze heerlijke typisch Hollandse paassnacks!

pasen

Paaspoffertjes

Als je veel gasten verwacht heb je misschien niet de ruimte om samen met zijn allen aan een grote tafel te eten. In dat geval kun je beter kiezen voor lekkere paashapjes, die je aan iedereen kunt uitdelen of op tafel kunt zetten zodat je gasten zichzelf kunnen bedienen. Met dit recept maak je ca. 50 paaspoffertjes.

Ingrediënten

1 pak Koopmans poffertjesmix
8 dl melk
2 eieren
3 eetlepels olie
scheutje boter of olie
100 gram jonge Goudse kaas, brie, hazelnootpasta met banaan en/of aardbeienjam.

Bereiding

Maak met de poffertjesmix, melk, eieren en olie een poffertjesbeslag en bak de poffertjes in een poffertjespan. Laat de poffertjes afkoelen en beleg ze vervolgens royaal met eiersalade (voor recept zie onze blog: “Een ei hoort erbij! Typisch Hollandse recepten met ei”), opgerolde plakjes jonge Goudse kaas of kleine stukjes brie. Voor de kinderen kun je de poffertjes eventueel beleggen met hazelnootpasta met een plakje banaan of aardbeienjam.

Gevulde omeletrolletjes

Als je op zoek naar een typische paassnack voor bij de borrel of een avondje tv, dan zijn deze gevulde omeletrolletjes ideaal.

Ingrediënten

4 eieren
2 el melk
plukje peterselie, fijngehakt
snufje zout
20 gr boter
1 blik Unox partyknaks
1 fles Calvé chilisaus

Bereiding

Verwarm de partyknaks volgens de instructies op de verpakking. Maak ondertussen een beslag van de eieren, melk en de gehakte peterselie en voeg zout naar smaak toe. Verhit daarna een beetje boter in een kleine koekenpan, bak ca. 6 tot 8 mini-omeletjes en leg ze op een bord. Haal zodra je alle omeletjes hebt gebakken de verwarmde partyknaks uit de pan en laat ze uitlekken. Leg vervolgens elk worstje in een mini-omeletje, giet er een beetje chilisaus overheen, rol het omeletje op en steek een cocktailprikkertje er doorheen.

Hollandse mini paassalade

Wil je bij je paassnacks ook iets gezonds serveren dan kun je iedereen een mini paassalade geven. Deze paassalade kan tevens als maaltijdgerecht tijdens de lunch gegeten worden of als bijgerecht worden geserveerd bij het avondeten.

Ingrediënten

1 pak gemengde salade met rucola
3 tomaten
1 komkommer
2 lente-uitjes
4 grote aardbeien, in kleine stukjes
2 hardgekookte eieren
4 el Calvé slasaus
enkele plukjes peterselie

Bereiding

Doe de inhoud van het pak gemengde salade in een kom en meng de gesneden tomaten, plakjes komkommer, gesneden lente-uitjes, aardbeien, zout en peper naar smaak en slasaus er doorheen. Verdeel de gemengde salade vervolgens over 6 tot 8 kommetjes. Pel daarna de hardgekookte eieren en snijd deze in dunne plakjes. Leg de plakjes ei bovenop elke salade en voeg een paar plukjes peterselie ter garnering toe.

 

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: