heimwee.info

… powered by Holland at Home

Tips voor een geslaagde Koningsdag in het buitenland

Binnenkort wordt de eerste Koningsdag gevierd. In Nederland zijn de voorbereidingen daarvoor inmiddels in volle gang, maar ben jij ook voorbereid? Mocht je nog inspiratie nodig hebben voor een geslaagde Koningsdag in het buitenland, lees dan snel verder.

Je denkt misschien dat als je in het buitenland woont je niet zoveel van Koningsdag zult merken, maar eigenlijk ligt dat helemaal aan jezelf! Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden om toch Koningsdag te vieren.

koningsdag1. Bekijk hoe de Koninklijke familie hun eerste Koningsdag viert

Het zal je niet verbazen dat Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima al weten hoe ze dit jaar Koningsdag gaan vieren. Zij wonen dit jaar de festiviteiten bij in Amstelveen en De Rijp, die eigenlijk al gepland waren voor 2013 maar vanwege de kroning werden uitgesteld. Wil je het bezoek van het Koninklijke paar en hun familie live volgen dan kun je dat doen via NOS live. Daarnaast kun je de feestelijke koninklijke gebeurtenissen achteraf bekijken via Uitzending Gemist.

2. Vier Koningsdag bij een Nederlandse Vereniging

In vrijwel elk land zijn een of meerdere Nederlandse Verenigingen te vinden die Koningsdag vieren. Vaak organiseren zij borrels, barbecues of spelletjes voor de kinderen, en natuurlijk is dat meteen een leuke gelegenheid om bij te kletsen met andere Nederlandse emigranten en nieuwelingen te ontmoeten. Vraag jij je af of en welke Nederlandse verenigingen in jouw buurt zitten en of zij wat organiseren, neem dan eens een kijkje op onze pagina Hollandse Verenigingen en Clubs.

3. Bezoek de borrel van de Nederlandse Ambassade of Consulaat

Ook de meeste Nederlandse ambassades en consulaten in het buitenland laten Koningsdag niet ongemerkt aan hun voorbij gaan. Behalve dat de Nederlandse vlag met oranje wimpel wordt gehesen organiseren zij ook een borrel of leuke activiteiten. De Nederlandse ambassade in Zuid-Afrika bijvoorbeeld houdt een vrijmarkt voor kinderen in Pretoria en de Nederlandse ambassade in het Amerikaanse Washington DC is van plan een groot feest te geven. Wil je weten of jouw ambassade of consulaat iets gaat doen, bezoek dan hun eigen website om te kijken of en wat zij gaan organiseren.

4. Vier Koningsdag thuis

Niet iedereen woont natuurlijk in de buurt van een Nederlandse vereniging of ambassade, maar ook dan kun je nog steeds je eigen feestje bouwen. Versier je huis met oranje vlaggetjes, zet een vrolijk oranje hoedje op, schenk voor al je gasten een glaasje Oranjebitter in en jouw eigen Koningsfeest kan beginnen!

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: