heimwee.info

… powered by Holland at Home

De leukste dagjes uit tijdens Pasen

Pasen is bij uitstek geschikt om samen met het gezin lekker op pad te gaan. Tijdens de Paasdagen openen veel attractieparken, natuurparken en musea in Nederland hun deuren, dus als je tijdens de Paasvakantie in Nederland bent en van plan bent om een dagje uit te gaan dan kun je uit duizenden mogelijkheden kiezen.

Niets is zo mooi als de lente in Nederland… de tulpenvelden staan in bloei, de lammetjes dartelen rond in de voorjaarszon en Nederlanders gaan massaal hun huis uit om van de buitenlucht te genieten. Tijdens de Paasdagen zijn veel attractieparken, natuurparken en musea in Nederland geopend, dus waar jouw interesse en die van je gezin ook naar uitgaan, je zult tijd en ogen tekort komen als je deze Paasvakantie in Nederland bent. Mocht je niets willen missen deze Pasen, dan hebben we hier nog wat tips voor een leuk dagje uit.

1. Paaseieren zoeken

Je kunt natuurlijk thuis paaseieren gaan verstoppen, maar waarom zou je het niet wat grootser aanpakken? Deze paasdagen kun je op kasteel Ammersoyen in het Gelderse Ammerzoden samen met je kinderen paaseieren zoeken, die in het hele kasteel zijn verstopt. Ook pretpark Het Land van Jan Klaassen in de Achterhoek staat deze Pasen in het teken van eieren zoeken. De eitjes liggen verstopt in de speeltuin, en wie een eitje vindt mag hem meteen opeten.

2. De lente opsnuiven in de dierentuin

Niet alleen mensen krijgen nieuwe energie als de lente aanbreekt, ook dieren worden veel actiever of ontwaken uit hun winterslaap. Bezoek deze Paasdagen een Hollandse dierentuin, zoals bijvoorbeeld Diergaarde Blijdorp in Rotterdam of Artis in Amsterdam, en ontdek samen met je kinderen welke dieren midden in het broed- of draagseizoen zitten of inmiddels jongen hebben gekregen.

3. Sculpturen bewonderen in de buitenlucht

Als het weer lekker warm buiten wordt wil je natuurlijk ook het liefst zoveel mogelijk buiten zijn. Tijd dus om de Beeldentuin in Garderen te bezoeken, waar tijdens de Paasdagen een Zandsculpturenfestijn plaats vindt, om vervolgens naar het nabijgelegen Nationale Park De Hoge Veluwe te gaan waar je heerlijk kunt wandelen, op een gratis leenfiets het park kunt verkennen of het Kröller-Müller Museum kunt bezoeken dat een eigen beeldentuin heeft.

veluwe

4. Pretparken bezoeken

Veel Nederlandse pretparken draaien vanaf de Paasdagen weer op volle toeren, dus als je zin hebt om je gezin te trakteren op wat spanning en avontuur kun je in Nederland uit diverse mogelijkheden kiezen. Natuurlijk mag je de oer-Hollandse Efteling niet missen als je daar nog nooit met je kinderen bent geweest, maar daarnaast kun je bijvoorbeeld ook naar Attractiepark Slagharen, Duinrell of Walibi gaan.

5. Strandwandeling maken

Tijdens de Paasdagen is het waarschijnlijk nog nét iets te koud om in je bikini of zwembroek te gaan zonnen op de Nederlandse stranden, maar je kunt wel een heerlijke strandwandeling maken, zandkastelen bouwen en lekkere appeltaart met slagroom eten in een van de vele strandtenten die vanaf Pasen weer geopend zijn. Tot de mooiste wandelgebieden langs de Nederlandse kust behoren onder andere de Kennemerduinen, de Castricumse duinen, Callantsoog, het strand bij Noordwijk en het duingebied bij Stellendam.

 

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: