heimwee.info

… powered by Holland at Home

Oranjevla

Zin om je gezin of gasten feestelijk te verwennen op Koningsdag? Maak dan deze oer-Hollandse oranjevla! De vla is snel klaar, dus je hoeft niets van de live evenementen op de Nederlandse televisie of internet te missen. Het recept is voor 8 personen.

Ingrediënten

1 pak Dr. Oetker kloppudding Aardbeien
1 pak Dr. Oetker kloppudding Banaan
1 pak De Ruijter Vruchtenhagel
1 spuitbus slagroom
1 sinaasappel
1 perzik

oranjevla

Bereiding

Schenk 1 liter koude melk in een kom en roer vervolgens de inhoud van de pakjes kloppudding er doorheen. Klop de pudding gedurende 1 tot 2 minuten flink op en verdeel deze daarna over 8 schaaltjes. Zet de schaaltjes minimaal 10 minuten in de koelkast en schil ondertussen de sinaasappel en perzik. Spuit als de pudding koud geworden is op elk schaaltje pudding een of twee toefjes slagroom, leg er vervolgens een schijfje sinaasappel en perzik omheen en besprenkel tenslotte wat vruchtenhagel over de oranjevla ter garnering.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: