heimwee.info

… powered by Holland at Home

Rood wit blauw cake

Ga je dit jaar Bevrijdingsdag vieren en hem je zin om iets feestelijks aan te bieden om al je gasten in de stemming te brengen? Maak dan deze zeer toepasselijke cake in de Hollandse driekleur… die overigens ook leuk is om te serveren als het WK begint!

Ingrediënten

1 pak Koopmans boerencakemeel
1 druppeltje rode kleurstof voor voeding
1 druppeltje blauwe kleurstof voor voeding
200 gram boter
1 spuitfles slagroom

Nederlandse vlag

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160°C en vet drie ronde taartvormen van ca. 15 cm doorsnee in met boter (mocht je maar één taartvorm hebben dan dien je de drie cakelagen apart te bakken). Neem een grote beslagkom en maak hierin het cakebeslag klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel het beslag vervolgens over 3 kleinere kommen, en roer door één kom de rode kleurstof en door één kom de blauwe kleurstof. Giet daarna elk beslag in een aparte taartvorm en zet ze allemaal in de oven tot ze gaar en goudbruin zijn (als je er een cocktailprikkertje insteekt moet deze er droog en schoon uitkomen). Haal de cakes vervolgens uit de oven en laat ze afkoelen. Neem eerst de blauwe taart en spuit de bovenkant in met slagroom. Leg vervolgens de kleurloze cake er bovenop en spuit ook deze weer vol slagroom. Leg nu de rode cake er bovenop en spuit ook hier slagroom op. Eventueel kun je de bovenste slagroomlaag garneren met partjes mandarijn.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: