heimwee.info

… powered by Holland at Home

Bloemetje sturen? Doe het via internet!

Veel meer dan in andere landen is het in Nederland de traditie om te pas en te onpas een bosje bloemen aan iemand cadeau te doen. Of je nu jarig bent, een nieuwe baan hebt, gaat verhuizen of gewoon iemand uitnodigt voor een kopje koffie, de kans is groot dat je een bosje bloemen in je handen krijgt geduwd. Ook als je nu niet meer in Nederland woont kun je iemand in Nederland of het buitenland een bloemetje cadeau geven of jezelf trakteren op een Hollandse bos bloemen… je bestelt ze gewoon via internet!

bosje bloemenBloemen versturen naar het buitenland

Dat je niet in dezelfde stad hoeft te wonen om iemand een bosje bloemen cadeau te doen was al bedacht in 1921, want toen werd Fleurop Interflora Nederland opgericht, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het verzenden van bloemen, zowel nationaal als internationaal. In Nederland zijn zo’n 1200 bloemisten aangesloten bij Fleurop, en wereldwijd zijn dat er 40.000, verdeeld over ruim 140 landen. Als je jouw zus in Amerika, je tante in Australië of je vader en moeder in Nederland wil verrassen met een bosje bloemen hoef je dus niet bij ze in de buurt te wonen, je bestelt ze gewoon via Fleurop, die er vervolgens voor zorgt dat je bosje op de afgesproken datum wordt bezorgd door een kwaliteitsbloemist in het land waar de ontvanger woont.

Voor elke smaak wat wils

Uiteraard kun je op de website van Fleurop zelf bepalen wat voor bosje bloemen je wilt sturen. Je kunt daarbij kiezen uit allerlei soorten bossen, variërend van boeketten, bloemstukken, planten en rouwkransen tot losse rozen en zelfs bloemencadeaubonnen en cadeauartikelen…. voor iedere smaak en voor elk budget is er dus genoeg keuze. Het online bestellen van bloemen is helemaal ideaal als je op het laatste moment iemand wil verrassen, want als je vóór 12.00 uur bestelt wordt het boeket dezelfde dag nog afgeleverd (met uitzondering van zon- en feestdagen).

Als je op zoek bent naar een echt Hollands cadeau kun je in plaats van bloemen ook een cadeaupakket sturen vol typisch Hollandse supermarktartikelen zoals hagelslag, ontbijtkoek, rookworst en drop, die je eenvoudig en snel kunt bestellen bij de online supermarkt Holland at Home. Wil je daarbij toch een symbolisch bloemetje geven, dan kun je er een typisch Hollandse kaart met een tekening van een tulp bij bestellen, die dan tegelijk met het cadeaupakket wordt verstuurd.

 

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: