heimwee.info

… powered by Holland at Home

Vegetarische kroketten

Verwacht je vegetariërs op bezoek, of ben jij of een van je gezinsleden vegetarisch en wil je toch een typisch Hollandse snack serveren? Maak dan deze vegetarische kroketten… bijna niet van de gewone kroketten te onderscheiden en net zo lekker (of misschien wel lekkerder)!

Ingrediënten

1 blik GIJS vegetarische champignonragout
1 pak paneermeel
2 eieren
frituurpan met frituurvet
mosterd

vegetarische kroketten

Bereiding

Leeg het blik ragout op een plat bord en laat deze 1 uur of langer opstijven in de koelkast. Strooi nadat de ragout stijf is geworden het paneermeel op een apart bord en klop de eieren met drie eetlepels water los in een apart kommetje. Schep nu enkele eetlepels ragout op een schoon bord, rol dit voorzichtig op tot een worstje en rol het vervolgens door de paneermeel. Haal de kroket daarna voorzichtig door het eimengsel en rol het daarna opnieuw voorzichtig door het paneermeel, totdat een stevige schil zonder barsten ontstaat. Herhaal dit voor alle kroketten. Verhit het frituurvet tot de rook eraf komt, dompel vervolgens 1 of 2 kroketten in het frituurvet en bak ze tot ze mooi goudbruin zijn. Laat de kroketten uitlekken op keukenpapier en serveer ze met mosterd of doe ze in een wit bolletje met wat mosterd.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: