heimwee.info

… powered by Holland at Home

Aardappel champignonschotel

In de meeste recepten voor aardappel champignonschotel zit vlees, maar wist je dat een vegetarische aardappel champignonschotel net zo lekker is? Bijgaand het recept!

Ingrediënten

2 el olijfolie
1 ui
400 g champignons
800 g krielaardappelen
1 rode paprika
1 pak Maggi Hollands pannetje Champignon-Prei met Kip
100 g geraspte belegen kaas

aardappel champignonschotel

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 C. Snijd vervolgens de ui in snippers, de champignons in kwarten, de krielaardappelen in tweeën en de paprika in dunne ringen. Verhit de olie in een stevige braadpan en bak hierin de uien tot ze glazig zien. Voeg vervolgens de krielaardappelen en champignons toe en roerbak het geheel tot de aardappeltjes gaar zijn. Maak ondertussen ook de Maggisaus klaar volgens de instructies op de verpakking. Schep vervolgens het aardappelmengsel in een ovenschaal, giet de Maggisaus erover en leg de paprikaringen erop. Besprenkel tenslotte de geraspte belegen kaas er overheen en zet de ovenschaal ca. 10 minuten in de oven tot de bovenlaag mooi goudbruin is. Serveer de aardappel champignonschotel met een frisse groene salade.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: