heimwee.info

… powered by Holland at Home

Het eetcafé: oergezellig en lekker Hollands

Iedereen kent wel het bruine café, de typisch Hollandse kroeg waar de kleur bruin de boventoon voert, de Perzische tapijtjes op tafel liggen en waar je in huiskamersfeer gezellig met je vrienden een biertje kunt drinken. Vaak kun je bij een bruin café een zakje chips, een bakje nootjes en soms zelfs een portie kaas of bitterballen bestellen, maar als je écht honger krijgt zul je moeten uitwijken naar een eetcafé…

eetcafeEen eetcafé is een typisch Hollands fenomeen, niet alleen omdat de inrichting vaak aan een gezellig bruin café doet denken, maar ook omdat er vaak typisch Hollandse gerechten en snacks worden geserveerd. Toch is een eetcafé geen echt restaurant, want zodra de keuken gesloten is gaan de tafellakens, servetten en het bestek van tafel en is het tot sluitingstijd een gewoon café. Een ander verschil met restaurants is dat eetcafés vaak diverse speciale bieren op de tap hebben en dat er honden worden toegelaten, net zoals in gewone cafés.

Tot de populairste gerechten en snacks die je in eetcafés kunt vinden behoren:

Vaak krijg je standaard vooraf een mandje stokbrood met kruidenboter en worden er bij het hoofdgerecht altijd frites en sla geserveerd.

Zin gekregen om zelf een typisch Hollands eetcafémenu samen te stellen? Klik dan op de betreffende gerechten in bovenstaand overzicht om de recepten te bekijken.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: