heimwee.info

… powered by Holland at Home

Variëren met verse haring

Op 14 juni is het weer Vlaggetjesdag in Nederland, tijd dus om heerlijke gerechten te maken met verse haring!

haring op roggebrood

Haring in roomsaus

Ingrediënten

4 verse haringen
1 ui
3 laurierblaadjes
3 el crème fraîche
1 el olijfolie
3 el slagroom
versgemalen peper
snufje zeezout

Bereiding

Snijd snijd de haringen in stukken van ca. 3 cm en verwijder de staarten. Doe de stukjes haring in een kom, snijd vervolgens de ui in ringen en roer deze samen met de laurierblaadjes, crème fraîche, room, olijfolie, zeezout en veel versgemalen peper door de haring. Dek de kom af en laat de haring minimaal 6 uur in de koelkast marineren in de roomsaus. Lekker als voorgerecht of snack bij een feestje.

Haring met appel

Ingrediënten

2 verse haringen
1 el dille
1 zoetzure appel
1 el citroensap
½ el zure room
peper
zout

Bereiding

Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in blokjes. Doe de blokjes appel in een kom en besprenkel de citroensap er overheen. Snijd de haringen eveneens in blokjes (staarten verwijderen) en roer deze door de appel. Roer vervolgens de dille en zure room erdoor en voeg een snufje peper en zout naar smaak toe. Lekker op een Melba toastje, boterham of plakje roggebrood.

Haringsalade

Ingrediënten

3 verse haringen
2 eieren
1 friszure appel
1 sjalotje
2 augurken
1 el dille
1 tl mierikswortel

Bereiding

Kook de eieren hard, laat ze schrikken onder koud stromend water en laat ze vervolgens afkoelen tot je ze kunt pellen. Snipper ondertussen het sjalotje en snijd de augurken in dunne plakjes. Was daarna de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes (appel dus niet schillen!). Snijd de haringen in stukken van ca. 2 cm, doe deze in een kom, roer de blokjes appel, het gesnipperde sjalotje, de plakjes augurk, de dille en de mierikswortel er doorheen en breng het geheel op smaak met zout en peper. Snijd tenslotte de eieren in plakjes en garneer de salade hiermee . Strooi wat dille over de salade ter garnering. Lekker op een Melba toastje, een boterham of roggebrood.

Tip: is er in jouw omgeving geen verse haring te verkrijgen? Je kunt in dat geval ook geconserveerde haring gebruiken of verse maatjesharing bestellen.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Eén reactie op “Variëren met verse haring

  1. Koki Balony
    27/06/2014

    Na 40 keer proberen krijg ik het nog niet weg!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: