heimwee.info

… powered by Holland at Home

Braziliaanse kaasbolletjes (Pão de Quejo) op zijn Hollands

Zin in een typisch Braziliaanse snack terwijl je naar het WK 2014 kijkt? Probeer dan eens deze Pão de Quejo, een populaire Braziliaanse snack met smeuïge kaasvulling die prima past bij een lekker glas Hollands bier. Uiteraard vallen wij het Nederlands elftal niet af, daarom hebben deze Braziliaanse kaasbolletjes een typisch Hollands tintje en zijn ze gemaakt met echte Hollandse kaas.

Ingrediënten

500 gram tapiocameel
200 gram extra belegen Goudse kaas (geraspt)
2 eieren
4 el zonnebloemolie
200 ml volle melk
snufje zout

braziliaanse kaasbolletjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190 C. Doe vervolgens de melk en zonnebloemolie met een snufje zout in een pannetje en breng dit al roerend aan de kook. Giet nu het tapiocameel in een beslagkom en roer het warme melkmengsel erdoor, samen met de eieren. Meng vervolgens de geraspte kaas erdoor en kneed het geheel tot een samenhangend, ietwat vloeibaar deeg. Schep eetlepels deeg op een ingevette bakplaat en bak de kaasbolletjes ca. 15 minuten in de oven tot ze gaar en goudbruin zijn.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: