heimwee.info

… powered by Holland at Home

Cadeautip voor Vaderdag: een typisch Hollandse borrel!

Nog geen idee wat je jouw partner, vader of opa dit jaar cadeau gaat geven voor Vaderdag? Trakteer hem dan op een typisch Hollandse borrel!

JeneverOp  zondag 15 juni is het weer Vaderdag in Nederland, tijd dus om je partner, vader en/of opa heerlijk in het zonnetje te zetten. En hoe kun je dat nou beter doen dan met een typisch Hollandse borrel, want daarmee kan hij genieten van een verfijnde smaak die hem zeker even doet terugverlangen naar Nederland.

Uiteraard is de Hollandse borrel verkrijgbaar in allerlei soorten en smaken, daarom bij deze een klein overzicht van populaire Hollandse borrels die bij alle vaders overal ter wereld in de smaak zullen vallen.

1. Bokma Jenever

Bokma Jenever is een echte Hollandse jenever waarmee je vrijwel elke vader blij maakt. Deze jenever is een begrip in Nederland en wordt voor 100% gestookt uit granen als rogge, tarwe en maïs. Bokma Jenever is verkrijgbaar in diverse varianten, waaronder Bokma Jonge Graanjenever, Bokma Oude Jenever en Bokma Citroenjenever.

2. Bols Corenwijn

Ook het merk Bols is bij veel Nederlandse vaders beroemd en berucht, en niet alleen vanwege de Bols Jenever. Een bijzonder drankje is Bols Corenwijn, een authentiek Hollands gedestilleerd dat heerlijk smaakt bij verse haring, gerookte zalm en pittige Hollandse kaassoorten. Bols Corenwijn wordt geschonken uit een prachtige aardenwerken fles (zie foto), die als hij leeg is door veel Nederlanders gebruikt wordt als kaarsenkandelaar.

3. Sonnema Berenburg

Stoere vaders houden van stoere dranken. Is jouw partner, vader of opa ook zo’n bikkel, dan houdt hij vast en zeker van Sonnema Berenburg, een typisch Fries gedestilleerd met een eigentijdse kruidige smaak en een stevig karakter. Wat minder stoere vaders kunnen Sonnema Berenburg ook mixen met frisdrank of bronwater.

4. Juttertje

Juttertje is een internationaal bekend Texels kruidenbitter met een zachte en vriendelijke smaak – je partner, vader of opa hoeft dus geen meedogenloze strandjutter te zijn om Juttertje te drinken! Juttertje is bereid volgens een oud Texels familierecept en bekroond met het keurmerk ‘Echt Texels Product’.

5. De Kuyper Oranjebitter

Als je partner, vader of opa Nederland hoog in het vaandel heeft staan dan mag een fles De Kuyper Oranjebitter natuurlijk niet in zijn drankkastje ontbreken. Oranjebitter is een fruitig likeurtje gemaakt van getrokken malagaschillen, valenciaschillen en een vleugje anijs. Lekker als aperitiefje, en ideaal voor als er wat te vieren is… zoals Vaderdag, Koningsdag en een overwinning van het Nederlands Elftal!

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: