heimwee.info

… powered by Holland at Home

Braziliaanse chocoladetruffels (Brigadeiros)

Zin in een Braziliaanse lekkernij dat dankzij de hagelslag aan Nederland doet denken? Maak dan deze Brigadeiro en proef hoe Hollands een Braziliaanse snack kan zijn!

Ingrediënten

1 blikje gecondenseerde melk
2 el cacaopoeder
4 el roomboter
½ pak hagelslag puur

brigadeiros

Bereiding

Doe een eetlepel water in een kommetje en roer hier de cacaopoeder doorheen. Smelt vervolgens 2 el roomboter in een pan en voeg zodra de boter gesmolten is direct de gecondenseerde melk toe. Giet daarna langzaam de in water opgeloste cacao toe en blijf goed roeren. Schep het mengsel als het voldoende is ingedikt en niet meer direct van de lepel druppelt (dit kan wel een half uur duren!) op een bord en zet dit een half uurtje in de koelkast. Rol vervolgens kleine balletjes van het stevig geworden deeg. Giet daarna wat hagelslag in een kommetje. Smelt vervolgens telkens wat boter in je hand, smeer dit over de balletjes en doop deze daarna goed in de hagelslag zodat de balletjes daar helemaal mee bedekt zijn. Zet de Brigadeiros daarna nog eens een half uurtje in de koelkast en klaar is je Braziliaanse snack! Lekker bij een kopje thee of koffie of als toetje.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: