heimwee.info

… powered by Holland at Home

Zin in Nederland maar weinig tijd? Bezoek Nederland in het klein!

Heb je geen tijd om Nederland te bezoeken maar wil je toch even je hart ophalen aan allerlei typisch Nederlandse bezienswaardigheden, Hollandse iconen en/of historische Nederlandse gebouwen? Bezoek dan deze typisch Hollandse toeristische attracties in het buitenland.

nederlandse klompen

1.  Dutch Village – Holland, Michigan, U.S.A.

Aan het einde van de negentiende en het begin van de twintigste eeuw emigreerden tienduizenden Nederlanders naar Amerika, die zich vooral in de staten Michigan, Iowa, Wisconsin, Washington en New York vestigden. De inmiddels vierde en vijfde generatie Nederlanders die hier wonen proberen de Hollandse traditie levend te houden en hebben zelfs een themapark geopend, dat de veelzeggende naam “Dutch Village” heeft. In dit park kun je zien hoe de Nederlanders in dit gebied ruim honderd jaar geleden leefden, en daarbij ontbreken de typisch Hollandse windmolens, klompen en tulpen natuurlijk niet. Daarnaast worden er ook regelmatig activiteiten voor groot en klein georganiseerd, zoals kaas proeven, Delftsblauw aardenwerk maken en klompendansen.

2. Huis Ten Bosch – Nagasaki, Japan

Dit themapark, dat vernoemd is naar het toekomstige woonpaleis van Koning Willem-Alexander en zijn gezin, is een getrouwe kopie van een typisch Nederlands stadje. Behalve windmolens, allerlei typisch Hollandse huisjes en dubbelgangers van beroemde Nederlandse gebouwen zoals de Domtoren in Utrecht, de Oude Kerk van Delft en Kasteel Nijenrode in Breukelen, vind je hier ook een museum (in het nagebouwde Paleis Huis Ten Bosch) en een replica van een VOC schip.

3. Madurodam – Den Haag, Nederland

Madurodam ligt dan wel niet in het buitenland, maar als je voor een flitsbezoek in Nederland bent en toch even snel het hele land wil zien kun je het beste naar Den Haag gaan, waar deze miniatuurstad gevestigd is. Het leuke aan Madurodam is dat het geen opsomming is van beroemde gebouwen en toeristische bezienswaardigheden, maar een goed beeld geeft van hoe Nederland er tegenwoordig uitziet. Al lopende door Madurodam zie je dus zowel historische binnensteden als moderne woonwijken, alsmede havengebieden, een luchthaven, kanalen, wegen, landerijen en natuurgebieden. De talloze bewegende vervoermiddelen (auto’s, rondvaartboten, vliegtuigen, treinen, trams) die door Madurodam rijden brengen deze replica van “Nederland in het klein” helemaal tot leven.

Tip: Woon je niet in de buurt van een van bovengenoemde themaparken maar wil je toch een klein beetje Holland in huis halen? Bezoek dan de website van Holland at Home, want bij deze Nederlandse online supermarkt vind je niet alleen allerlei typisch Hollandse producten (zoals dropjes en stroopwafels) maar ook heel veel leuke Hollandse souvenirs.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland. In Madurodam is alles op schaal gebouwd (1:25)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: