heimwee.info

… powered by Holland at Home

Oranje sorbet

Nederland doet het weer erg goed deze WK, dus dat mag gevierd worden! Maar natuurlijk wel in stijl, bijvoorbeeld met deze overheerlijke oranje sorbet.

Ingrediënten

400 ml sinaasappelsap
250 ml water
3 sinaasappels
1 kopje suiker
sap van 2 citroenen

oranje sorbet

Bereiding

Was 1 sinaasappel en schraap de schil er voorzichtig af. Snijd de schil in kleine reepjes en breng deze met het water en de suiker aan de kook (bewaar 4 reepjes apart voor de garnering). Laat het mengsel ca. 5 minuten doorkoken op een laag pitje en giet het daarna door een zeef (de drab die overblijft kun je weggooien). Laat de vloeistof helemaal afkoelen en voeg vervolgens het sinaasappelsap en citroensap toe. Snijd de overige 2 sinaasappels precies door de helft, pers deze en de gepelde sinaasappel uit en voeg het verse sap hiervan eveneens toe. Roer het geheel goed door en giet het daarna in de ijsmachine. Maak vervolgens het ijs volgens de instructies van de machine en leg het daarna minimaal 1 uur in de vriezer. Schep het ijs in de 4 lege sinaasappelschillen en garneer elke sorbet met een reepje sinaasappelschil.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: