heimwee.info

… powered by Holland at Home

Nederlanders meest tevreden over Nederlandse campings

Veel Nederlanders kunnen niet wachten om weer op zomervakantie te gaan. Kamperen is daarbij het populairst, en Frankrijk en Duitsland staan bovenaan op het lijstje van favoriete vakantiebestemmingen. Ondanks dat veel Nederlanders graag met hun tentje of caravan de grens over gaan blijkt dat zij over buitenlandse campings vaak minder te spreken zijn…

Caravan

Kamperen favoriet bij Nederlanders

Veel Nederlanders vinden niets heerlijker dan tijdens hun zomervakantie lekker kamperen. Sommige Nederlanders gaan nog steeds heel spartaans met een tentje en één pits gasstelletje op vakantie, maar steeds meer landgenoten willen zich ook tijdens een kampeervakantie niet onthouden van enige luxe. Zij nemen daarom een volledig geoutilleerde caravan mee, of huren een tent die uitgerust is met de modernste snufjes, waaronder een compleet ingerichte keuken, een breedbeeldtelevisie en wifi. Door sommigen wordt deze luxe vorm van kamperen ook wel “glamping” genoemd, maar feit is dat dit steeds meer mensen aanspreekt en nu zelfs bij welgestelde Nederlanders populair is.

Luxe of geen luxe, vast staat dat kamperen al decennia lang favoriet is bij Nederlandse vakantiegangers. De lagere kosten van kamperen zijn daarbij voor veel Nederlanders niet eens doorslaggevend, de belangrijkste redenen dat zij voor kamperen kiezen zijn dat zij op die manier het gevoel krijgen weer even dichter bij de natuur te staan en dat de primitievere manier van leven een positieve bijdrage levert aan de sociale interactie binnen het gezin.

Nederlandse campings best beoordeeld

Ondanks dat Nederlanders het liefst naar Frankrijk en Duitsland op vakantie gaan (bron: ContinuVakantieOnderzoek 2013) waren zij vaak minder tevreden over de campings in deze en andere Europese landen (bron: Zoover). Wat betreft de ligging winnen buitenlandse campings het vaak van Nederlandse campings, maar de meeste Nederlandse campings krijgen een veel betere beoordeling voor de staat van het sanitair en kindvriendelijkheid.  Ook de eetgelegenheden in en in de nabije omgeving van de camping kwamen er bij de buitenlandse campings nog redelijk goed vanaf, al kiezen de meeste Nederlandse kampeerders ervoor om zelf te koken. Uiteraard staat ook tijdens de vakantie de typisch Hollandse maaltijd hoog in het vaandel, daarom nemen veel Nederlanders een hele voorraad Nederlandse producten mee in hun kofferbak, variërend van koffie, thee, hagelslag en ontbijtkoek tot bier, snoep en koekjes, maaltijdmixen en zelfs kant en klare erwtensoep. Kortom, Nederlandse kampeerders hoeven tijdens hun vakantie in het buitenland geen heimwee te krijgen, zelfs als de camping een beetje tegenvalt!

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: