heimwee.info

… powered by Holland at Home

Op excursie door Amsterdam… met de tram!

Veel Nederlandse emigranten die deze zomer naar Nederland op vakantie gaan combineren hun familie- en vriendenbezoek met wat toeristische uitstapjes, zoals een bezoekje aan Amsterdam. Een ritje met de rondvaartboot staat bij veel toeristen die de hoofdstad bezoeken standaard op het programma, maar als je de massa’s wil ontwijken of de stad eens op een andere manier wil bekijken kun je ook gewoon een ritje met de tram maken. Volgens het beroemde tijdschrift National Geographic behoort een ritje met tramlijn 2 zelfs tot de beste tramritten ter wereld!

Alle topbezienswaardigheden op een rij

tram 2 amsterdamEen ritje door Amsterdam met tramlijn 2 lijkt niets bijzonders, maar als je goed naar buiten kijkt zie je opeens een heleboel bezienswaardigheden die je ook met een rondvaartboot of duur betaalde excursiebus zou zien, zoals het Paleis op de Dam, het Koninklijk Paleis, de Nieuwe Kerk, het Spui, de Bloemenmarkt, de grachtengordel, het Leidseplein, het Vondelpark en alle grote musea. En daar houdt met niet bij op, want in tegenstelling tot bij veel sightseeing  tours zie je, als je met tramlijn 2 vanaf het Centraal Station tot het eindpunt in Nieuw-West en weer terug rijdt, veel meer dan alleen maar topbezienswaardigheden. Nadat je met de tram dwars door het toeristische centrum bent gereden maak je namelijk kennis met de chique wijk Oud-Zuid, om daarna de Ring Amsterdam over te steken en een typisch jaren ’60 wijk binnen te rijden met brede lommerrijke wegen en veel groen.

Hollandse souvenirs kopen en picknicken

Een ritje vanaf het Centraal Station naar het eindpunt van tramlijn 2 en terug duurt ongeveer 5 kwartier, maar natuurlijk hoef je niet gedurende de hele rit op je stoel te blijven zitten. Het leuke aan met de tram reizen is dat je kunt in- en uitstappen waar je maar wil, bijvoorbeeld op de Bloemenmarkt om typisch Hollandse souvenirs te kopen of bij het Vondelpark, om met een picknickmand vol Nederlandse producten even lekker te gaan picknicken. In de tram kun je een dagkaart kopen die 24 uur lang geldig is in alle trams en stadsbussen, dus zodra je jouw excursie met tram 2 hebt afgerond kun je de kaart de rest van de dag gebruiken in het openbaar vervoer van Amsterdam!

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: