heimwee.info

… powered by Holland at Home

Hollands vruchtenijs

Ook zo’n behoefte aan verkoeling? Probeer dan eens dit recept voor typisch Hollands vruchtenijs, met allemaal fruit dat op dit moment in Nederland in het seizoen is.

Ingrediënten

100 gram aardbeien
100 gram frambozen
100 gram blauwe bessen
100 gram kersen
1 perzik of nectarine
100 ml sinaasappelsap
3 el Oranjebitter
2 eieren
100 gram basterdsuiker

fruit sorbet

Bereiding

Was al het fruit, haal waar nodig de pitten eruit en doe het met het sinaasappelsap, de Oranjebitter en 175 ml water in een blender en zet deze aan tot al het fruit goed is gepureerd. Schep het mengsel vervolgens in een stevige plastic bak en zet deze in de vriezer. Roer het mengsel elk half uur goed door totdat zich ijskristallen beginnen te vormen. Doe nu de eiwitten van 2 eieren en de suiker in een kom, klop dit op tot een luchtige mousse, roer het door het half bevroren vruchtenijs en leg het vervolgens weer in de vriezer. Blijf het ijs elk half uur doorroeren totdat het volledig bevroren is. Plaats het ijs een half uur voor het opdienen in de koelkast en garneer het met wat vers fruit.

Let op: dit recept bevat rauwe eieren en is daarom niet geschikt voor zwangere vrouwen. Als je zwanger bent en toch zin hebt in vruchtenijs, voeg dan alleen de suiker toe en laat de eiwitten eruit.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: