heimwee.info

… powered by Holland at Home

Top 5 Nederlandse dagattracties

Ben je deze zomer in Nederland en wil je samen met je familie of vrienden een gezellig dagje uit? Kies dan een je favoriet uit deze top 5 Nederlandse dagattracties.

efteling1. De Efteling

Al jaren staat de Efteling bovenaan in de lijst met populaire Nederlandse dagattracties. Dit oer-Hollandse attractiepark in het Brabantse Kaatsheuvel, dat gebaseerd is op talloze bekende sprookjes en tekeningen van Anton Pieck, trok vorig jaar 4,1 miljoen bezoekers die herinneringen uit hun jeugd willen ophalen en hun eigen kinderen een bijzondere herinnering willen meegeven.

2. Het Rijksmuseum

Door de langdurige renovatie leek het Rijksmuseum even helemaal van de kaart verdwenen, maar tegenwoordig is dit prachtige museum in het hart van Amsterdam weer een van de belangrijkste publiekstrekkers van Nederland. In 2013 bezochten ruim 2,2 miljoen mensen het Rijksmuseum, om onder ander het beroemde schilderij de Nachtwacht in levende lijve te aanschouwen.

3. De Zaanse Schans

Wie alles wat typisch Nederlands is in een notendop aan zich voorbij wilt zien komen kan het beste naar de Zaanse Schans gaan, een toeristisch dorp niet ver van Amsterdam waar je windmolens, Zaanse huisjes en klederdrachten kunt bewonderen. Een bezoekje aan de Zaanse Schans levert altijd mooie foto’s op, en als je een beetje geluk hebt leer je ook meteen hoe klompen en kaas worden gemaakt.

4. Burgers’ Zoo

Dit dierenpark, dat officieel Koninklijke Burgers’ Zoo heet, ligt in het Gelderse Arnhem en trok vorig jaar bijna 1,5 miljoen bezoekers. Wat deze dierentuin zo bijzonder maakt zijn de zogenaamde ‘ecodisplays’, ofwel grote hallen waar een heel ecosysteem wordt nagebootst. Zo kun je in Burgers’ Zoo door een tropisch regenwoud of woestijn wandelen en zien welke flora en fauna in deze omgevingen met elkaar samenleven.

5. Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp is te vinden in Rotterdam en behoort tot de oudste dierentuinen van Nederland. Oorspronkelijk was deze uit 1855 stammende dierentuin een opvangcentrum voor fazanten en watervogels, maar in de loop der jaren zijn daar heel veel dieren bijgekomen, en dan met name exotische diersoorten. Net als Burgers’ Zoo werkt Diergaarde Blijdorp tegenwoordig met biotopen, waarbij dieren, planten en culturele elementen uit een bepaalde omgeving worden nagebootst. Eén van de bekendste biotopen van Diergaarde Blijdorp is Taman Indah, een groot verblijf waar onder meer Aziatische olifanten, Indische neushoorns en Maleise tapirs zijn te bewonderen.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: