heimwee.info

… powered by Holland at Home

Tour de France 2015 start in Nederland

Voor wielrenliefhebbers is juli de beste maand van het jaar, niet in de laatste plaats omdat dan de beroemde Tour de France verreden wordt. Als je de Tour live wilt zien zul je meestal naar Frankrijk moeten afreizen, maar er is goed nieuws: de Tour de France van 2015 start in Nederland! Mocht je van plan zijn om volgend jaar zomer Nederland te bezoeken en de wielrenners willen aanmoedigen dan kun je jouw vakantie dus maar beter even goed plannen.

Eerste etappe: tijdrit door de straten van Utrecht

tour de france nederlandIn 2015 zal het niet de eerste keer zijn dat een etappe van de Tour de France in Nederland van start gaat. Al enkele keren is die eer ons land ten deel gevallen, onder andere in 1954 (Amsterdam), 1973 (Scheveningen), 1978 (Leiden), 1996 (‘s-Hertogenbosch) en 2010 (Rotterdam). Op 4 juli 2015 zal de ‘Grand Départ’ van de Tour de France wederom plaatsvinden in Nederland en start met een tijdrit door de straten van Utrecht. De wielrenners zullen starten nabij de Jaarbeurs, om vervolgens elk een individuele tijdrit van 13,7 kilometer te rijden. Ze rijden daarbij onder andere door de Balijelaan, de Venuslaan, de Weg tot de Wetenschap, de Archimedeslaan, de Waterlinieweg, de Biltstraat en de Maliesingel.

Tweede etappe eindigt op Neeltje Jans

Ook de tweede etappe start in Utrecht. De renners zullen die dag onder de Dom door fietsen om vervolgens via Rotterdam richting de provincie Zeeland te gaan.  De wielrenners zullen tijdens deze etappe vooral door vlak polderlandschap fietsen, maar toch krijgen ze het niet makkelijk. Ze zullen het namelijk op moeten nemen tegen de ‘the Dutch mountain’, ofwel de beruchte Zeeuwse wind. De etappe van 5 juli eindigt op Neeltje Jans, dat onderdeel van de Deltawerken is en waar tegenwoordig een informatiecentrum en attractiepark is gevestigd. De provincie Zeeland hoopt dat de finish van de tweede etappe ruim 500.000 toeschouwers zal trekken, die er waarschijnlijk een leuk dagje uit van maken en met een heerlijke picknickmand vol Nederlandse producten langs de zijlijn wachten tot hun favoriete wielrenners voorbij racen.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: