heimwee.info

… powered by Holland at Home

Hollandse groentetaart

Behoefte aan een dagje zonder vlees maar wel zin in een typisch Hollands gerecht? Probeer dan eens deze heerlijke Hollandse groentetaart, bereid met de lekkerste Hollandse zomergroenten!

Ingrediënten

6 plakjes bladerdeeg
100 gram sperziebonen
100 gram doperwten
1 courgette
1 bakje champignons
2 uien
30 g boter
250 gram geraspte oude kaas (b.v. Old Amsterdam)
2 el bloem
200 ml melk
50 gram walnoten
1 lenteui

groentetaart

Bereiding

Verwarm de oven voor op 225 °C en ontdooi de plakjes bladerdeeg. Vet de bodem van de taartvorm of ovenschaal in met wat boter en bekleed deze vervolgens met de plakjes bladerdeeg. Prik de bodem met een vork hier en daar in. Snipper de uien, snijd de courgette in schijfjes en breek de sperziebonen doormidden en kook alle groenten (behalve de uien) ca. 5 minuten. Verhit vervolgens wat boter in een diepe pan en fruit hierin de uien tot ze glazig zien. Voeg daarna de bloem en melk toe en blijf goed roeren tot het een romig sausje wordt. Breng de saus op smaak met peper en zout en roer vervolgens de groenten, walnoten en de helft van de kaas er doorheen. Schep het groentemengsel over in de bakvorm en bestrooi de rest van de kaas erover. Zet de vorm in het midden van de oven en bak de Hollandse groententaart ca. 30 minuten tot deze gaar en goudbruin is. Snijd de lenteui in ringen en garneer de groentetaart hiermee. Lekker met een verse zomerse Hollandse salade.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: