heimwee.info

… powered by Holland at Home

5 Hollandse zomercocktails met… bier!

Op een warme zomerse dag of avond is niets lekkerder dan een echt Hollands biertje. Denk bijvoorbeeld aan een lekker koud glas Heineken bier of Amstel bier met een heerlijke typisch Hollandse schuimkraag, of een lekker verfrissend witbiertje of een Wieckse Rosé. Wist je echter dat je met Hollands bier ook de heerlijkste zomercocktails kunt maken? Verras je gezin en je gasten met deze 5 heerlijk verkoelende cocktails die je zelf thuis heel eenvoudig kunt maken.

oranjebier1. Oranjebier

Bier en sinaasappel smaken waanzinnig lekker samen! Meng 1 flesje of blikje Heineken bier met 1 borrelglaasje Oranjebitter en een glas mineraalwater (bij voorkeur met prik), en roer het goed door elkaar. Giet het oranjebier vervolgens in 2 cocktailglazen en garneer elk glas met een schijfje sinaasappel.

2. Hollandse punch

De Spanjaarden hebben sangria, de Engelsen hebben Pimm’s en de Hollanders hebben… Hollandse punch! Roer in een grote glazen kom 4 flesjes Wieckse Rosé, 2 borrelglaasjes Oranjebitter en 1 borrelglaasje Bokma citroenjevener door elkaar en doe er vervolgens plakjes komkommer, dunne schijfjes appel en sinaasappelpartjes bij. Voeg vers geperste citroensap naar smaak toe, doe er heel veel ijsklontjes bij en je typisch Hollandse punch kan direct geserveerd worden!

3. Sjoes

In Limburg en Brabant kun je in vrijwel elke kroeg een glas sjoes bestellen, maar in de rest van Nederland is deze bourgondische biercocktail die ooit uit Duitsland is overgewaaid bijna nergens te krijgen. Gelukkig kun je ook zelf gemakkelijk sjoes maken: giet in een bierglas 1 deel Heineken Oud Bruin en 3 delen Heineken pils, en klaar ben je!

4. Bier float

In Amerika, Canada, Australië en Engeland is de zogenaamde ‘beer float’ al decennia lang populair en waarschijnlijk geïnspireerd door de “ice cream soda”, die in 1874 in Amerika werd geïntroduceerd. In Nederland is de bier float vrijwel niet bekend, tijd dus voor een introductie! Bier floats zijn heel eenvoudig te maken: je neemt een bol ijs, doet die in een bierglas en giet er een typisch Hollands biertje overheen. Lekkere combinaties zijn bijvoorbeeld: vanille-ijs of aardbeienijs met witbier, of: een bol chocolade-ijs of rumijs met Heineken Oud Bruin of Hertog Jan Grand Prestige.

5. Hollandse aardbeien biercocktail

Tegenwoordig kun je bier in allerlei smaakjes kopen, maar niets haalt het bij deze Hollandse aardbeien biercocktail. Maak een bakje aardbeien schoon, snijd ze in plakjes en bestrooi ze met poedersuiker. Laat de suiker een uurtje intrekken en doe vervolgens wat aardbeien in een glas. Giet er je favoriete Hollandse pils of witbier overheen en je laat je verrassen door de heerlijke frisse smaak van deze Hollandse aardbeien biercocktail .

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: