heimwee.info

… powered by Holland at Home

Op vakantie? Hagelslag mee!

Je zult maar zonder hagelslag komen te zitten… voor de gemiddelde Nederlander is de gedachte alleen al een ware nachtmerrie. Daarom nemen ze hagelslag gewoon mee op vakantie!

beschuit met hagelslag

Op Nederlandse feestjes doen anekdotes over Hollandse vakantiegangers die koffie, kaas en zelfs een zak aardappelen mee op vakantie nemen het altijd erg goed. Nederlanders kunnen er wel lacherig over doen, maar waarschijnlijk behoren zij zelf ook tot het gilde Nederlandse vakantiegangers dat Nederlandse supermarktproducten in de koffer stopt, of het nu een zak drop is of een pak stroopwafels. Het onderzoeksbureau Multiscope is onlangs zelfs tot de ontdekking gekomen dat maar liefst 70% van alle Nederlandse vakantiegangers één of meer Hollandse producten mee op vakantie neemt.

Hagelslag favoriet

Vooral koffie blijken Nederlanders in het buitenland niet te vertrouwen, want 58% stopt een of meer pakken koffie in hun koffer. Daarnaast pakt maar liefst 48% een pak hagelslag in, wat enigszins te begrijpen is omdat dit typisch Hollandse broodbeleg in het buitenland vrijwel niet te krijgen is. Ook producten die in het buitenland wel in overvloed verkrijgbaar zijn, zoals pindakaas en kaas, nemen veel Hollanders toch liever zelf mee… kennelijk smaakt de Hollandse Calvé pindakaas toch nét iets lekkerder, en ook al die buitenlandse kazen kunnen natuurlijk niet tippen aan een smeuïge belegen Goudse kaas of Old Amsterdam. Hagelslag staat bij Nederlandse gezinnen met kinderen overigens op nummer 1, want niet minder dan 73% van alle vakantiegangers met kinderen neemt hagelslag mee, wat neerkomt op een totale jaarlijkse export van maar liefst 750.000 kilo hagelslag!

Nederlandse emigranten

Ook bij Nederlandse emigranten is hagelslag overigens zeer populair. Gelukkig hoeven zij daarvoor niet elke vakantie naar Nederland af te reizen, want zij kunnen hagelslag en talloze andere typisch Hollandse ontbijtproducten (variërend van vlokken en appelstroop tot beschuit, ontbijtkoek en Brinta) gewoon bestellen bij de Nederlandse online supermarkt Holland at Home.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: