heimwee.info

… powered by Holland at Home

4 exotische vakantiebestemmingen met een Nederlands tintje

Terug van zomervakantie en nu alweer bezig met het plannen van je volgende vakantie? Als je op zoek bent naar winterzon en behoefte hebt aan een beetje Nederland zijn de volgende exotische vakantiebestemmingen met een Nederlands tintje misschien een idee…

curacao strand

1. Nederlandse Antillen

Voor wie tijdens de vakantie het liefst gewoon Nederlands spreekt zijn de (voormalige) Nederlandse Antillen ideaal, want op Aruba, Curaçao, Bonaire, Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba kun je vrijwel overal terecht in je moers taal. Bovendien schijnt op al deze Caribische eilanden de zon ook in de wintermaanden uitbundig en kun je er genieten van hagelwitte zandstranden, een helderblauwe oceaan en een prachtige natuur. Daarnaast kun je er in de lokale supermarkten terecht voor diverse typisch Hollandse producten, dus mocht je niet zonder hagelslag of Hollandse kaas kunnen dan hoef je die niet in je koffer mee te nemen!

2. Indonesië

Alhoewel je in Indonesië alleen met oudere generaties Nederlands kunt spreken, zijn er in het Bahasa Indonesia (de officiële taal van Indonesië) talloze Nederlandse leenwoorden terug te vinden, zoals buku (boek), buncis (boontjes), handuk (handdoek), kopi (koffie), panekuk (pannenkoek) en polisi (politie). Daarnaast kun je in steden als Bandung typisch Hollandse koloniale woningen bewonderen en zijn er in diverse supermarkten enkele Hollandse producten te vinden, zoals hagelslag, Friesche Vlag gecondenseerde melk en Hollandse cacaopoeder.

3. Suriname

Ook in Suriname spreken veel bewoners naast Sranantongo, Surinaams Hindoestaans, Javaans of Chinees een flink woordje Nederlands, niet in de laatste plaats omdat velen een tijdje in Nederland hebben gewoond en/of familie in Nederland hebben. In Suriname zijn veel bezienswaardigheden te zien die aan de Nederlandse koloniale tijd doen herinneren, zoals de historische binnenstad van Paramaribo (die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat), Fort Zeelandia en de plantage Laarwijk.

4. Zuid-Afrika

Als je graag een keer op safari wilt gaan is Zuid-Afrika een perfecte vakantiebestemming. In dit prachtige land, dat overigens in dezelfde tijdzone als Nederland ligt, kun je echter veel meer doen dan “die groot vyf “ (olifant, neushoorn, leeuw, buffel, luipaard) bekijken. Zuid-Afrika staat ook bekend om haar uitgestrekte wijngebieden en mooie stranden, en het leuke is dat je met veel bewoners ook gewoon Nederlands kunt praten… al kan dit soms tot Babylonische spraakverwarringen leiden, want het Afrikaans heeft zich in de loop der eeuwen geëvolueerd tot een eigen taal met een eigen uitspraak, spelling en woordenschat.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: