heimwee.info

… powered by Holland at Home

Rabarberjam

Augustus is in Nederland en veel andere landen in de wereld traditioneel de oogstmaand, tijd dus om heerlijke jam te maken… rabarberjam bijvoorbeeld!

Ingrediënten

1 kilo rabarber
½ kilo basterdsuiker
1 citroen

rabarberjam

Bereiding

Was 4 lege jampotjes met deksel en leg ze 20 minuten in een pan met kokend water om ze te steriliseren. Was vervolgens de rabarber en snijd deze in stukken van ca. 3 cm. Doe deze samen met het aanhangend water, de suiker en het sap van de citroen in een emaillen of anti-aanbak pan (geen aluminium pan of lepel gebruiken). Breng de rabarber aan de kook en laat het onder af en toe roeren ca. 15 minuten doorkoken op een laag pitje, tot de rabarber zacht is geworden en zich een jam heeft gevormd. Vul de gesteriliseerde jampotjes met de rabarberjam, draai de deksels erop en zet de potjes 10 minuten op zijn kop. Je kunt de rabarberjam minimaal 3 maanden buiten de koelkast bewaren, mits de potjes en deksels goed zijn gesteriliseerd.

Tip: zin in rabarbercompote? Voeg dan minder suiker toe (3 dagen in de koelkast houdbaar) of bestel een heerlijk potje kant en klare HAK rabarbercompote bij de Nederlandse online supermarkt Holland at Home.

 

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: