heimwee.info

… powered by Holland at Home

Variëren met… hagelslag!

Als er iets is waar Nederlanders niet zonder kunnen dan is het wel hagelslag. De meeste Nederlanders eten hagelslag alleen op het brood, maar wist je dat er nog veel meet toepassingsmogelijkheden zijn voor deze overheerlijke typisch Hollandse bruine chocoladekorrels? Bijgaand een klein overzicht.

hageslag2

1. Hagelslagkoekjes

Verwarm de oven voor op 175 graden. Kneed in een beslagkom een stevig en glad deeg van boter en Koopmans Mix Voor Koekjes (hoeveelheden zie instructies op verpakking). Rol het deeg vervolgens plat met een deegroller en snijd er met een koekjesvorm koekjes uit. Klop een eitje los in een kommetje en bestrijk elk koekje met een beetje ei. Besprenkel elk koekje vervolgens met wat hagelslag (puur of melk) en leg ze vervolgens op een bakplaat met bakpapier. Bak de koekjes in 20 tot 25 minuten gaar en goudbruin.

2. Pannenkoeken met banaan en hagelslag

Snijd vier rijpe bananen in dunne plakjes. Maak daarna een pannenkoekbeslag van 1 pak Koopmans Oma’s Pannenkoekenmix. Verhit een klontje boter in een grote koekenpan en schep met een grote soeplepel wat beslag in de pan tot de bodem dun bedekt is. Bak de pannenkoek op een middelmatig vuur tot de bovenkant droog is. Leg vervolgens wat plakjes banaan op de pannenkoek en strooi er wat hagelslag (puur of melk) op. Sla de pannenkoek dubbel en bak de pannenkoek nog een minuutje door op een laag vuur. Direct serveren.

3. Hagelslagcake

Verwarm de oven voor op 160 graden. Doe 1 pak Koopmans Boerencakemeel in een beslagkom en voeg boter, suiker en eieren toe (hoeveelheden zie instructies op verpakking). Maak hier een glad cakebeslag van en meng vervolgens 200 gram hagelslag (puur of melk) door het beslag. Giet het beslag in de cakevorm en bak deze ca. 75 minuten tot de cake gaar en goudbruin is. Laat de cake 20 minuten afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.

4. IJs met warme chocoladesaus

Doe 150 gram hagelslag in een steelpannetje en giet hier een heel klein beetje water bij. Zet het pannetje op een laag vuur en laat de hagelslag (puur of melk) al roerend langzaam smelten. Voeg eventueel nog een beetje water toe als de chocoladesaus gaat klonteren. Schep bolletjes ijs op de bordjes en giet de chocoladesaus er direct overheen. Garneer het ijs met wat hagelslag.

5. Aardbeientoetje met hagelslag

Was de aardbeien, verwijder de steeltjes en snijd grote aardbeien doormidden. Verdeel de aardbeien over enkele kommetjes en schep of spuit hier een flinke hoeveelheid slagroom op. Besprenkel de slagroom royaal met hagelslag (melk of puur) en je aardbeientoetje is klaar!

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: