heimwee.info

… powered by Holland at Home

Salade met gerookte kip

Deze heerlijk verzadigende salade met gerookte kip smaakt lekker op een zomerse dag maar is ook ideaal als lunchgerecht.

Ingrediënten

1 pak gemengde sla
100 gram sperziebonen
3 tomaten
4 kleine wortelen
1 zakje Calvé salad mix kruiden knoflook
1 pak gerookte kipfilet

salade gerookte kip

Bereiding

Was de sperziebonen, breek ze doormidden en verwijder de steeltjes. Was de wortelen en snijd ze in kleine blokjes. Leg de sperziebonen en wortelen op een bakplaat, grill ze ca. 10 minuten in de oven en laat ze daarna afkoelen. Doe ondertussen de sla in een grote kom, snijd de tomaten in schijfjes en de kipfilet in plakjes en meng alles (inclusief de wortelen en sperziebonen) door de sla. Bereid tenslotte de Calvé saladedressing volgens de instructies op de verpakking en sprenkel deze over de salade. Lekker met vers afgebakken stokbrood of roggebrood.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: