heimwee.info

… powered by Holland at Home

Populaire Nederlandse televisieprogramma’s

Het Nederlandse televisieseizoen begint binnenkort weer, wat betekent dat veel Nederlanders ’s avonds weer aan de buis gekluisterd zullen zijn. Nederlandse emigranten kijken meestal veel minder of zelfs geen Nederlandse televisie meer, maar toch hoeft afstand absoluut geen belemmering te zijn om Nederlandse televisie vanuit het buitenland te kijken. Dankzij internet en diverse televisie apps kun je namelijk heel veel Nederlandse televisieprogramma’s live of achteraf vanaf je pc of tablet bekijken, en als je een schotel hebt kun je zelfs Nederlandse televisie op je gewone tv bekijken.

televisie

Nederlandse televisieprogramma’s top-10

Wil je weten welke Nederlandse televisieprogramma’s de afgelopen maanden het populairst waren? Bijgaand een overzicht (bron: Stichting Kijkonderzoek), zodat je weer helemaal op de hoogte bent van wat er in Nederland televisieland gebeurt en ook het aankomende seizoen niets hoeft te missen.

N.B.: Als je wilt weten hoe je vanuit het buitenland Nederlandse televisie kunt kijken, al dan niet vergezeld van heerlijke typisch Hollandse tv-snacks zoals borrelnootjes of blokjes Hollandse kaas, lees dan onze blog “Nederlandse televisie kijken in het buitenland, kan dat?

1. Boer zoekt vrouw

Al jaren is deze datingshow razend populair in Nederland. In 2013 gingen geëmigreerde Nederlandse boeren uit onder andere Frankrijk, Denemarken en Canada onder bezielende begeleiding van presentatrice Yvon Jaspers op zoek naar een vrouw uit Nederland, maar dit najaar staan er gewoon weer tien boeren uit de Hollandse klei in de kijker. Boer Zoekt Vrouw editie 2014 start op 7 september a.s. en is te zien bij de KRO.

2. Studio Sport

Wie van Nederlands voetbal en schaatsen houdt zal toch echt moeten afstemmen op Studio Sport om de laatste nieuwtjes te zien. Studio Sport is bijna dagelijks te zien om de Nederlandse televisie, raadpleeg een Nederlandse online tv-gids om te kijken op welke zender en hoe laat.

3. Journaal van 20.00u

Meestal komt het Nederlandse nieuws er karig vanaf op buitenlandse televisiezenders. Wil je weten wat er zoals reilt en zeilt in ons kikkerlandje, vergeet dan niet om het uitgebreide Nederlandse 8 uur journaal (terug) te kijken.

4. TV Show

Elke zondagavond interviewt presentator Ivo Niehe bijzondere en aparte mensen. Soms bekende Nederlanders, maar vaak ook onbekende Nederlanders die heel wat te vertellen hebben. Afleveringen van de TV Show zijn onder andere terug te kijken via Uitzending Gemist en de TV Show website.

5. Wie is de mol

Liefhebbers van Wie Is De Mol moeten nog even geduld hebben, want de nieuwe serie afleveringen start pas in januari 2015. Heb je Wie Is De Mol 2014 gemist en wil je alvast in de stemming komen, kijk de hele serie dan terug via de website van Wie Is De Mol.

6. Spoorloos

Veel Nederlanders houden het niet droog als vrienden of familieleden, die elkaar lang geleden uit het oog hebben verloren, weer terugvinden in het programma Spoorloos. Laat jij ook graag een traantje, volg dan de nieuwe afleveringen van Spoorloos die op 1 september a.s. beginnen. Stem daarvoor af op de KRO of kijk reeds uitgezonden afleveringen terug via de website van KRO Spoorloos.

7. Goede tijden slechte tijden

GTST, zoals de televisiekraker Goede Tijden Slechte Tijden in de volksmond heet, roert al decennia lang menig Hollands hart. Als je ook in het buitenland niet zonder deze populaire Nederlandse soap kunt, schakel je televisie dan om naar RTL4 of kijk oude afleveringen terug op RTLXL.

8. Voice of Holland

Dat niet alle zangtalent uit het buitenland komt bewijst het programma Voice of Holland, dat in het najaar weer op de Hollandse buis te zien zal zijn. Ben jij benieuwd welk Hollands talent er dit jaar ontdekt gaat worden, volg dan vanaf 30 augustus a.s. de nieuwe afleveringen van Voice of Holland op RTL4 of kijk oude uitzendingen terug via RTLXL.

9. Floortje naar het einde van de wereld

Nederlanders zijn avontuurlijk aangelegd, dat bewijzen alle Nederlandse emigranten wel die wereldwijd te vinden zijn. Ook niet-emigranten reizen graag de wereld rond, zoals beroepsreizigster Floortje Dessing laat zien. Alle uitzendingen van Floortje worden uitgezonden via BNN en zijn naderhand terug te kijken via de website Floortje naar het einde van de wereld.

10. All you need is love

Helaas moet je nog enkele maanden wachten voordat de nieuwe serie van dit liefdesprogramma van start gaat, maar als je alvast een voorproefje wil zien van alle liefdesperikelen die Nederlanders ten overstaande van heel Nederland delen, kijk dan alle oude afleveringen van All you need is love terug via RTLXL.

 

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: