heimwee.info

… powered by Holland at Home

Nederlands paspoort in top 3 meest geaccepteerde paspoorten ter wereld

Niets is zo lastig als een visum aanvragen als je op vakantie gaat. Toch hoef je dat niet vaak te doen als je in het bezit bent van een Nederlands paspoort, zo blijkt uit de recent gepubliceerde Visa Restrictions Index. Wat blijkt zelfs, het Nederlands paspoort staat in de top 3 van meest geaccepteerde paspoorten ter wereld!

 
paspoortDe meeste Nederlanders denken meestal niet aan een visum als ze op vakantie gaan, want een geldig Nederlands paspoort is vaak genoeg om een ander land binnen te komen. Toch is dat comfort niet weggelegd voor elke wereldburger, want als je bijvoorbeeld een Filipijns, Ghanees of Thais paspoort hebt moet je vaak zelfs een visum aanvragen als je in Nederland op bezoek bent en naar een ander Europees land wil reizen. Of een visum noodzakelijk is hangt namelijk niet zozeer af van het land waar je naar toe reist, maar wat je nationaliteit is. Houders van een Nederlands paspoort mogen (net zoals elke andere EU-burger) binnen Europa zonder visum reizen en hebben zelfs geen verblijfsvergunning nodig om naar een ander Europees land te emigreren. Maar ook voor heel veel bestemmingen buiten de EU hebben Nederlanders geen visum nodig. Volgens de Visa Restrictions Index kunnen Nederlanders in totaal naar maar liefst 171 landen in de wereld zonder visum reizen.

Toch is het Nederlands paspoort niet het meest geaccepteerde paspoort ter wereld, deze eer is weggelegd voor houders van een Fins, Zweeds of Brits paspoort (173 visumvrije landen) en houders van een Deens, Duits, Luxemburgs of Amerikaans paspoort (172 visumvrije landen). Is het daarom zinvol om jezelf te laten naturaliseren als je naar een van deze landen bent geëmigreerd? Dat valt nog te bezien, want het voordeel van visumvrij reizen weegt misschien niet op tegen alle andere voordelen die een Nederlands paspoort biedt!

Tip: Wil je weten hoe je jouw paspoort kunt verlengen na emigratie? Lees dan onze blog “Wat kan de Nederlandse ambassade voor je betekenen na je emigratie?

 

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: