heimwee.info

… powered by Holland at Home

Kaastaartje met walnoten en druiven

In september vallen de rijpe noten letterlijk van de bomen in Nederland, tijd dus om een heerlijk kaastaartje met noten en druiven te maken!

Ingrediënten

1 pak Koopmans mix voor hartige taart
50 g roomboter of margarine
50 ml water
2-3 el paneermeel
75 gram Leerdammer kaas (in plakjes)
75 gram harde Hollandse geitenkaas (in plakjes)
75 gram jong belegen Goudse kaas (in plakjes)
150 gram geraspte Old Amsterdam kaas
50 gram rozijnen
100 gram walnoten (gehakt)
250 gram witte druiven
150 ml melk
3 eieren

kaastaartje walnoten druiven

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 C. Doe de mix voor hartige taart, boter en het water in een beslagkom, kneed het tot een soepel deeg en laat dit vervolgens 10 minuten afgedekt op kamertemperatuur staan. Vet daarna een ovenschaal of springvorm in met wat boter en bekleed deze met een dun laagje deeg. Bestrooi de bodem van de taart vervolgens met wat paneermeel en verdeel de helft van alle kaassoorten over de bodem. Leg hier de helft van de gehakte noten en rozijnen over en leg daar de rest van kaas op. Leg hierop vervolgens de rest van de rozijnen en noten. Doe nu de melk, eieren en sausmix in een beslagkom, klop het geheel 1 minuut goed en giet het over de taartvulling. Bestrooi daarna de geraspte kaas erover en bak de taart in ca. 30 minuten gaar en goudbruin. Lekker met een frisse groene salade!

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: