heimwee.info

… powered by Holland at Home

Garnalenkroketten

Nederlandse kroketliefhebbers eten meestal een rundvleeskroket of kalfsvleeskroket, maar wist je dat een garnalenkroket ook een heerlijke traktatie is, die tevens als luxe voorgerecht of snack kan worden gegeten bij een meergangendiner?

Ingrediënten

200 gram voorgekookte Hollandse garnalen
100 g boter
150 g bloem
325 ml visbouillon
2 blaadjes witte gelatine
1 mespunt cayennepeper
2 eieren
200 g paneermeel

garnalenkroketten

Bereiding

Verhit de boter in een steelpan op een laag pitje, voeg de helft van het bloem toe en roer dit goed door elkaar tot je een glad mengsel krijgt. Roer vervolgens scheutje voor scheutje (zodat het niet gaat schiften) de bouillon erdoor en breng het geheel onder voortdurend roeren aan de kook. Laat het mengsel zodra alle bouillon is opgenomen al roerend nog ca. 5 minuten doorkoken op een laag pitje en zet het vuur dan uit. Dompel ondertussen de gelatine onder in koud water en laat het 5 minuten weken. Knijp de gelatine daarna uit en roer het door de saus. Snijd de garnalen in stukjes, meng ze door de ragout en breng het geheel op smaak met cayennepeper. Laat de ragout vervolgens afkoelen en zet het enkele uren in de koelkast. Strooi daarna de rest van de bloem op een bord, klop de eieren los in een kom en strooi op een ander bord paneermeel. Verdeel de ragout in 12 gelijke delen en rol van elk deel een kroket. Haal deze vervolgens door de bloem, het eimengsel en het paneermeel, en rol ze dan nog eens een tweede maal door het eimengsel en de paneermeel. Frituur de garnalenkroketten in 3 minuten gaar en goudbruin, en serveer ze eventueel met verse peterselie en partjes citroen.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Eén reactie op “Garnalenkroketten

  1. Pingback: Favoriete gerechten van Bekende Nederlanders | heimwee.info

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: