heimwee.info

… powered by Holland at Home

Appelcompote

Traditionele Hollandse appelcompote lijkt een beetje op appelmoes, maar is veel steviger en bevat een paar extra ingrediënten die de compote een stevige ‘bite’ geven, zoals rozijnen en geschaafde amandelen. Appelcompote wordt veel in de herfst gegeten en smaakt het beste als bijgerecht bij stevige vlees-, kip- en wildgerechten.

Ingrediënten

1 kg zoetzure appels
100 gr suiker
2 zakjes vanillesuiker
1 tl kaneelpoeder
3 el citroensap
100 gr rozijnen
100 gr geschaafde amandelen

appel compote

Bereiding

Was de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in partjes. Doe de partjes in een pan met stevige bodem en voeg vervolgens de vanillesuiker, suiker, rozijnen, geschaafde amandelen en twee eetlepels water toe. Breng het mengsel al roerend aan de kook en laat het een kwartiertje onder af en toe roeren op een laag pitje doorpruttelen, tot de appels zacht zijn gekookt en uit elkaar vallen. Laat de appelcompote afkoelen en zet het vervolgens in de koelkast.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: