heimwee.info

… powered by Holland at Home

Paddenstoelensalade

Het is herfst, wat betekent dat de bossen weer vol paddenstoelen staan! Uiteraard is bij het plukken van wilde paddenstoelen uiterste voorzichtigheid geboden, maar ook met lekkere paddenstoelen uit je lokale supermarkt kun je deze heerlijke Hollandse paddenstoelensalade maken.

Ingrediënten

1 zak gemengde groene sla
2 eetlepels olijfolie
250 gram diverse paddenstoelen (bijvoorbeeld kastanjechampignons, oesterzwammen, etc.)
1 rode ui
1 teentje knoflook
1 theelepel tijm
1 zakje Calvé honing-mosterd dressing
zout en peper

paddenstoelensalade

Bereiding

Doe de sla in een grote slakom, snijd de ui in dunne ringen en maak de honing-mosterd dressing aan volgens de instructies op de verpakking. Veeg daarna de paddenstoelen schoon met een beetje keukenpapier en snijd ze in plakjes. Verhit vervolgens de olijfolie in een koekenpan en bak hier het geperste knoflookteentje kort in aan. Voeg dan de paddenstoelen, tijm, zout en peper toe en roerbak het geheel 5 minuten. Laat de gebakken paddenstoelen even afkoelen en schep ze daarna samen met de uienringen over de salade. Sprenkel tenslotte de honing-mosterd dressing erover.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: