heimwee.info

… powered by Holland at Home

Hollandse jachtschotel

Op een herfstachtige dag met veel regen en wind smaakt niets lekkerder dan een heerlijke hartverwarmende jachtschotel. Lees hier hoe je zelf een typisch Hollandse jachtschotel kunt maken, bereid met onder andere jeneverbessen, appel, ontbijtkoek en beschuit.

Ingrediënten

800 gram sukadelappen of magere runderlappen
50 gram spekblokjes
2 middelgrote uien
2 eetlepels bloem
flink klontje roomboter of margarine
4 kruidnagels
10 jeneverbessen
2 laurierblaadjes
300 ml rode wijn
2 plakjes ontbijtkoek
1 grote appel
2 plakjes beschuit
1 pak aardappelpuree

jachtschotel

Bereiding

Snipper de uien in ringen, snijd het vlees in blokjes en bestrooi deze met wat bloem. Verhit vervolgens een flink klontje roomboter of margarine in een braadpan en bak hierin de blokjes vlees aan tot ze een goudbruine kleur krijgen. Doe dan de spekblokjes en uienringen erbij en laat ze enkele minuten meebakken tot de spekblokjes bruin worden. Plet ondertussen de jeneverbessen en voeg deze samen met de kruidnagels, laurierblaadjes en wat zout en versgemalen peper toe aan het vleesmengsel. Giet nu de rode wijn erbij, roer het geheel goed door en laat het op een laag pitje onder af en toe roeren in ca. 2,5 uur gaar worden. Snijd ondertussen de plakjes ontbijtkoek in blokjes en voeg deze als het vlees gaar is toe. Laat het geheel vervolgens onder af en toe roeren nogmaals 30 minuten doorsudderen. Maak in de tussentijd de aardappelpuree klaar volgens de instructies op de verpakking, verwarm de oven voor op 250C en vet een ovenschaal in met boter. Was ook de appels, haal de klokhuizen eruit met een appelboor en snijd de appels in dunne plakken. Giet het vleesmengsel inclusief alle jus over in de ovenschaal en bedek deze met een laagje aardappelpuree. Leg vervolgens de schijfjes appel erover en besprenkel hierop de verkruimelde plakjes beschuit. Zet de ovenschaal in de oven en laat de jachtschotel in ca. 15 minuten goudbruin worden. Lekker met gekookte doperwtjes of sperziebonen.

 

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

2 reacties op “Hollandse jachtschotel

  1. Annie VanWiechen
    09/10/2014

    Wat zijn jeneverbess

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: