heimwee.info

… powered by Holland at Home

Warme perentaart

Peren zijn niet alleen heerlijk om zo uit het vuistje te eten, je kunt er ook de lekkerste zoete gerechten mee maken… zoals deze warme perentaart. Lekker als toetje… of als traktatie bij de koffie of thee!

Ingrediënten

4 plakjes bladerdeeg
1 literblik peren
6 el abrikozenjam
2 el citroensap
4 el bruine basterdsuiker
enkele eetlepels bloem

perentaart

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175C. Laat daarna de plakjes bladerdeeg ontdooien en rol ze vervolgens op een met bloem bestoven aanrecht uit met een deegroller. Bedek een ovenschaal van ca. 20 cm met de plakjes bladerdeeg (vouw het deeg om als het over de rand komt) en prik met een vork gaatjes in het deeg. Meng de abrikozenjam met het citroensap en bestrijk vervolgens de deegbodem hiermee. Snijd dan de peren in plakjes en leg deze dakpansgewijs op het deeg. Strooi wat suiker over de peren en bak de warme perentaart daarna ca. 25 minuten in de oven tot hij gaar en goudbruin is. Laat de taart 5 tot 10 minuten afkoelen en serveer hem vervolgens met vanilleijs.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: