heimwee.info

… powered by Holland at Home

3 heerlijke Hollandse superfood smoothies

Superfoods zijn bijna overal in de wereld de nieuwe rage, het zal je dus niet verbazen dat ze nu ook in bijna alle Nederlandse supermarkten verkrijgbaar zijn. Het belangrijkste kenmerk van superfoods is dat ze barsten van de voedingsstoffen, maar veel superfoods zijn ook nog eens heel erg lekker.

Superfood smoothie

Sommige superfoods, zoals rauwe cacao en gojibessen, moeten van ver worden gehaald, maar veel superfoods, waaronder boerenkool en blauwe bessen, kun je gewoon in elke Nederlandse winkel kopen en zijn dus oer-Hollands. Wil je weten welke dranken je zoal met superfoods kunt maken? Bij deze drie heerlijke recepten voor superfood smoothies.

Hollandse bessensmoothie

Ingrediënten

1 handje blauwe bessen
1 handje aardbeien
1 appel
1 kopje amandelmelk

Bereiding

Was de appel, blauwe bessen en aardbeien, verwijder het klokhuis van de appel en de steeltjes van de aardbeien en doe alles samen met de amandelmelk in een blender. Zet de blender heel even aan tot je een smeuïg geheel krijgt (voeg eventueel nog wat extra amandelmelk toe als het te dik wordt), giet je smoothie vervolgens over in een glas en garneer het eventueel met wat bijenpollen. Direct opdrinken.

Hollandse groentesmoothie

Ingrediënten

2 bladeren boerenkool
¼ komkommer
1 handje spinazie
1 stengel bleekselderij
1 theelepel tarwegraspoeder
1 eetlepel gepeld hennepzaad
½ sinaasappel
1 kopje kokoswater

Bereiding

Was boerenkool, komkommer, spinazie en bleekselderij, pel de sinaasappel en doe alles samen met het kokoswater in een blender. Zet de blender heel even aan tot je een smeuïg geheel krijgt en giet je smoothie vervolgens over in een glas. Direct opdrinken.

Super ontbijtsmoothie

Ingrediënten

2 eetlepels chiazaad
1 eetlepel rauwe cacaopoeder
1 handje blauwe bessen
1 banaan
1 kopje amandelmelk

Bereiding

Doe de chiazaad in een kommetje, giet een kopje lauwwarm water erbij en laat de zaadjes ca. 10 minuten weken. Was ondertussen de blauwe bessen en schil de banaan, en doe deze samen met de amandelmelk in een blender. Zet de blender heel even aan en giet het mengsel vervolgens over in een groot glas. Roer daarna de geweekte chiazaadjes en de rauwe cacaopoeder erdoor en je super ontbijtsmoothie is gereed om op te drinken! Als je smoothie te dik is kun je eventueel nog wat extra amandelmelk erdoor roeren.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: