heimwee.info

… powered by Holland at Home

Nederlandse liedjes over heimwee

Liefde is waarschijnlijk het thema dat het vaakst bezongen wordt, maar ook heimwee is een regelmatig terugkerend onderwerp bij veel Nederlandse zangers, zangeressen en bands. Heb je een beetje last van heimwee en behoefte om je tranen heel even de vrije loop te laten? Luister dan naar deze Nederlandse liedjes over heimwee.

Nederlandse muziek

Acda & De Munnik – Naar huis
Dat vakantie niet altijd alleen maar leuk is blijkt wel uit dit liedje van Acda & De Munnik, waarin het verlangen naar huis zo sterk is dat de dagen worden afgeteld tot ze weer naar huis mogen.

Bløf – Heimwee
Dit prachtige liedje over heimwee, waar menig luisteraar elke keer weer een brok van in de keel krijgt, werd gezongen door de beroemde Nederlandstalige popband Bløf. Aanvankelijk was het liedje geschreven vanwege de relatieproblemen die de zanger had met zijn vriendin, maar het liedje kreeg een nieuwe dimensie toe de drummer van de band was overleden.

Erris van Ginkel – Heimwee naar Veenendaal
‘Heimwee naar Veenendaal’ was te zien in ‘De Vooruitgang’, het eerste programma van cabaretier Erris van Ginkel, waarin hij op een humoristische manier de strijd aangaat met zijn Veenendaalse roots.

Guus Meeuwis – Brabant
De ras-Brabander Guus Meeuwis vertelt in deze mooie ballade hoe hij de levendigheid en warmte van zijn eigen Brabant mist als hij door een vreemde stad loopt.

Henk Wijngaard – Heimwee naar jou
Zanger Henk Wijngaard zal vanwege zijn voormalige beroep als vrachtwagenchauffeur als geen ander weten wat het is om steeds weer opnieuw afscheid te moeten nemen en heimwee te hebben. Dit liedje gaat over het verlangen om zijn vrouw weer in zijn armen te kunnen sluiten.

Pater Moeskroen – Heimwee
De Hollandse band Pater Moeskroen bezingt op een bijzondere manier hoe ontastbaar heimwee is: “En de heimwee is als een ondergrondse beek. Je ziet het niet, maar je hoort het water stromen. Heimwee komt als een dief in de nacht, onverwacht in onze dromen”.

Rooie Rinus & Pé Daalemmer – Hoornse Plas
Zelfs als je maar enkele weken van huis bent kun je last van heimwee krijgen. Cabaretiers Rooie Rinus & Pé Daalemmer weten dat gevoel op een grappige manier te verwoorden.

Soli Deo Gloria – Heimwee
Het Christelijk mannenkoor “Soli Deo Gloria” uit Urk geeft heimwee met dit opera-achtige liedje een bijna spiritueel tintje.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: