heimwee.info

… powered by Holland at Home

Kalfslever met spek en uien

Zojuist het gure herfstweer getrotseerd en nu zin in een stevige maaltijd? Probeer dan eens dit recept voor kalfslever met spek en uien, daar knap je weer helemaal van op!

Ingrediënten

4 plakken kalfslever
8 plakjes ontbijtspek
2 middelgrote uien
2 el bloem
100 g boter
zout en peper

kalfslever met spek

Bereiding

Bestrooi de plakken kalfslever met zout en peper en haal ze daarna door de bloem. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de plakken kalfslever lekker bruin en krokant. Snijd ondertussen de uien in ringen. Neem de plakken kalfslever zodra ze gaar zijn uit de pan en houd ze warm en bak vervolgens de uienringen en de plakjes ontbijtspek in het achtergebleven bakvet. Leg op elk bord 2 plakjes ontbijtspek, schep vervolgens een plak kalfslever erop en garneer het geheel met de gebakken uien. Geef er eventueel mosterdsaus, curry kruiden ketchup of piccalilly bij. Lekker met aardappelpuree of vers afgebakken stokbrood en een salade.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: