heimwee.info

… powered by Holland at Home

Het Nationaal Schoolontbijt: zo leuk en lekker is een Hollands ontbijt!

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, daarom wordt binnenkort weer het Nationaal Schoolontbijt georganiseerd. Het Nationaal Schoolontbijt vindt dit jaar plaats op zo’n 3250 Nederlandse basisscholen en is bedoeld om op ludieke wijze aan kinderen te leren dat ontbijten leuk, lekker én gezond is.

schoolontbijt

Samen ontbijten

Kinderen halen vaak hun neus op voor het ontbijt, maar komt hopelijk verandering in dankzij het Nationaal Schoolontbijt, dat binnenkort inmiddels alweer voor de twaalfde keer plaatsvindt in Nederland. Van 3 tot 7 november ontbijten ruim een half miljoen kinderen samen op school en wordt op speelse wijze uitgelegd dat een goed ontbijt energie geeft, belangrijke voedingsstoffen levert, zorgt voor een goede stoelgang en helpt een gezond gewicht te houden. Daarnaast is ontbijten heel gezellig en zijn de meeste Hollandse ontbijtjes ontzettend lekker.. genoeg reden dus om Nederlandse kinderen te leren dat je het ontbijt nooit moet overslaan!

Samenstelling van het Nationaal Schoolontbijt

In de afgelopen jaren is de samenstelling van het ontbijt dat tijdens het Nationaal Schoolontbijt wordt gegeven regelmatig gewijzigd, dankzij nieuwe trends en inzichten over hoe een gevarieerd en gebalanceerd ontbijt eruit zou moeten zien. Tegenwoordig wordt uitsluitend volkoren- en tarwebrood aan de kinderen geserveerd, en de laatste jaren wordt ook vers fruit standaard aan het ontbijtpakket toegevoegd. Uiteraard ontbreken typisch Hollandse ontbijtproducten zoals hagelslag, pindakaas en ontbijtkoek niet op het Nationaal Schoolontbijt, en kunnen kinderen ook kiezen voor typisch Hollandse ontbijtproducten zoals Brinta, magere kaas en een vers gekookt eitje.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: