heimwee.info

… powered by Holland at Home

Bitterkoekjes griesmeelpudding

Zin in een heerlijke oer-Hollandse pudding met een uitgesproken smaak? Probeer dan eens deze griesmeelpudding met bitterkoekjes.

Ingrediënten

½ l volle melk
50 gr griesmeel
50 gr suiker
snufje zout
5 bitterkoekjes

griesmeelpudding

Bereiding

Pak een puddingvorm met een inhoud van ½ liter en spoel deze om met koud water. Meng vervolgens de griesmeel en suiker in een kommetje. Giet daarna de melk in een steelpannetje en breng dit langzaam aan de kook. Roer dan het griesmeelmengsel erdoor, voeg een snufje zout toe en laat het geheel op laag vuur onder voortdurend roeren doorkoken totdat de pudding dik wordt. Verkruimel dan de bitterkoekjes, roer ze door de pudding en giet het mengsel daarna in de puddingvorm. Laat de pudding afkoelen en vervolgens opstijven in de koelkast. Serveer de bitterkoekjes griesmeelpudding eventueel met een scheutje boerenjongens of warme bessensap.

Tip: geen zin of tijd om zelf bitterkoekjes griesmeelpudding te maken? Je kunt bij de Nederlandse online supermarkt Holland at Home ook een kant en klare mix voor griesmeelpudding met bitterkoekjes bestellen.

 

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: