heimwee.info

… powered by Holland at Home

Intocht Sinterklaas… ook in het buitenland!

Veel Nederlandse emigranten willen typisch Hollandse tradities zoals het Sinterklaasfeest graag in ere houden. Natuurlijk kun je via de Nederlandse online supermarkt Holland at Home talloze Sinterklaasproducten zoals pepernoten, chocoladeletters en taai taai bestellen, maar er gaat niets boven samen met je kinderen een echte intocht van Sinterklaas bijwonen. Je hoeft daarvoor echter niet met je gezin naar Nederland te komen, want in enkele buitenlandse steden en regio’s wordt jaarlijks een Sinterklaasintocht georganiseerd of het Sinterklaasfeest gevierd.

sinterklaas intocht

Sinterklaas in het buitenland

Je zou denken dat Sinterklaas buiten Nederland, België en het Duitse Noordrijn-Westfalen geheel onbekend is, maar niets is minder waar. In talloze landen binnen en buiten Europa zijn er steden te vinden die een Sinterklaasintocht houden of Sinterklaas op een of andere manier eren. In Frankrijk worden bijvoorbeeld met name in de Elzas, Nord-Pas-de-Calais en Lorraine jaarlijks intochten georganiseerd, en zelfs in Parijs en Cannes kun je Sinterklaas vieren. Daarnaast is onze goedheiligman in landen als Spanje en geen onbekende verschijning, want van diverse steden zoals Valladolid en Bari is Sinterklaas de beschermheilige, en in de Italiaanse provincies Trieste, Udine, Belluno, Zuid-Tirol en Trentino krijgen de kinderen op 6 december cadeautjes van San Nicolò.

Sinterklaas wordt overigens niet alleen in overwegend katholieke landen of streken gevierd. In Engeland wordt bijvoorbeeld ook jaarlijks een intocht van Sinterklaas gehouden, in de stad Canterbury (voor meer informatie zie de website van St Nicholas Festival). Daarnaast kun je in Amerika in diverse steden verspreid over het land uitbundig Sinterklaas vieren, zoals in de staat New York en in de steden Milwaukee, Cincinnati, Fredericksburg en St. Louis.

Sinterklaas: bijna overal ter wereld

Wil je weten of en waar je in jouw land de intocht van Sinterklaas kunt bijwonen of mee kunt doen met Sinterklaasfestiviteiten? Ga dan naar de website van het Saint Nicholas Center en klik op jouw land om te zien hoe Sinterklaas daar gevierd wordt.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: