heimwee.info

… powered by Holland at Home

Vlammetjes

Zin in een pittige snack? Maak dan vlammetjes, een heerlijk tongprikkelend borrelhapje dat zowel in Nederlandse kroegen als huiskamers razend populair is.

Ingrediënten

5 loempiavellen
250 gr gehakt
5 chilipepers
2 tl sambal oelek
1 ei
5 dl zonnebloemolie
2 teentjes knoflook
zout en peper

vlammetjes

Bereiding

Snijd de loempiavellen in vieren en daarna elk diagonaal, zodat je 40 driehoekjes krijgt. Vermaal de knoflook en chilipepers in een keukenmachine of vijzel en meng dit samen met de sambal oelek en peper en zout door het gehakt. Breek het ei in een kom en klopt het kort op met een vork. Leg vervolgens op elk driehoekje een klein balletje gehaktmengsel, smeer de randjes van het velletje in met wat ei en vouw daarna de puntjes op elkaar zodat je opnieuw een driehoek krijgt. Smeer wat ei op de drie puntjes en vouw ze dan alle drie om, zodat de vlammetjes rechthoekig worden. Verhit de zonnebloemolie in een stevige braadpan of frituurpan en bak hierin zodra de olie goed heet is de vlammetjes in enkele minuten gaar en goudbruin. Serveer de vlammetjes met zoete chilisaus.

 

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: