heimwee.info

… powered by Holland at Home

Variëren met… pannenkoeken!

De meeste Nederlanders hebben diverse favoriete pannenkoekrecepten, zoals appelpannenkoeken, spekpannenkoeken en krentenpannenkoeken. Maar wil je jezelf of je gezin eens echt verrassen, dan wordt het tijd om deze bijzondere pannenkoekrecepten te proberen.

fruitpannenkoek

Fruitpannenkoeken

Bereid 1 Koopmans schudfles pannenkoeken scharrelei volgens de instructies zoals aangegeven op de verpakking. Verhit vervolgens wat olie of boter in een koekenpan en bak hierin de pannenkoeken tot ze gaar en goudbruin zijn. Besmeer de pannenkoeken vervolgens met een eetlepel suikerarme aardbeienjam en leg er dan wat blokjes appel, schijfjes mandarijn, aardbeien en/of ander fruit naar keuze op. Rol de pannenkoekjes lekker strak op en serveer ze direct of bewaar ze maximaal een dag in de koelkast onder wat folie. Tip: deze fruitpannenkoeken zijn ook heerlijk als nagerecht!

Nasipannenkoeken

Kook 150 gram zilvervliesrijst en laat deze na het afgieten goed droogstomen. Was een kleine prei en snijd deze in dunne ringen. Breek daarna 3 eieren in een beslagkom, klop ze goed los en roer vervolgens 1 liter rijstmelk of gewone melk, 75 gram geraspte oude Hollandse kaas, de preiringen, de gekookte rijst, een eetlepel Conimex nasikruiden en zout en peper naar smaak erdoor. Verhit een eetlepel zonnebloemolie of rijstolie in een grote koekenpan en schep er 3 opscheplepels beslag in, elk op voldoende afstand van elkaar zodat ze allemaal een afzonderlijk pannenkoekje vormen. Bak de pannenkoekjes in 2-3 minuten per kant goudbruin en gaar. Leg op elk bord 3 pannenkoekjes, strooi er wat seroendeng op en geef er ketjap manis, sambal en atjar tjampoer bij.

Pizzapannenkoeken

Doe de inhoud van 1 pak Honig pannenkoekenmix naturel in een beslagkom en bereid deze volgens de instructies zoals aangegeven op de verpakking. Verhit vervolgens wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin enkele minuten een gesnipperd uitje met een uitgeperst teentje knoflook en een flinke handvol reepjes rode en groene paprika, en breng deze op smaak met zout en peper. Roer daarna de gebakken groenten en een eetlepel pizzakruiden door het pannenkoekbeslag. Verhit nu wat olie of boter in een koekenpan en bak hierin de pannenkoeken tot ze gaar en goudbruin zijn. Leg de pannenkoeken elk op een bord en leg er wat verse rucola en zongedroogde tomaatjes op.

 

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: