heimwee.info

… powered by Holland at Home

Gevulde varkenshaas

Met dit recept voor gevulde varkenshaas maak je van een ‘simpel’ varkenshaasje iets heel bijzonders. Dit recept is voor 4 personen.

Ingrediënten

1 kleine ui
1 teentje knoflook
2 varkenshaasje van ca. 300 gram
2 el abrikozenjam
2 tl ketjap manis
4 plakken achterham
2 el sherry
2 dl slagroom
peper en zout naar smaak
50 gr boter

gevulde varkenshaas

Bereiding

Snipper de ui en knoflook zeer fijn en meng ze goed. Roer in een apart kommetje de jam en ketjap door elkaar. Snijd vervolgens de varkenshaasjes in de lengte in, klap ze open en besmeer de binnenkant met het jam/ketjapmengsel. Leg dan per varkenshaasje twee dubbelgevouwen plakken ham en het uienmengsel erop, klap de varkenshaasjes weer dicht en zet ze eventueel vast met een cocktailprikkertje. Wrijf de varkenshaasjes in met peper en zout en bak ze in ca. 15 minuten gaar en goudbruin in een koekenpan, met de deksel erop. Neem de varkenshaasjes vervolgens uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie terwijl je de jus maakt. Roer hiervoor de sherry en slagroom door het bakvocht en laat dit 2 minuten al roerend doorsudderen tot je een gebonden jus krijgt. Snijd de varkenshaasjes in de breedte schuin doormidden, leg elke helft op een bord en schenk er wat jus overheen. Lekker met gekookte aardappelen of aardappelpuree en warme groenten zoals rode kool met appeltjes, spinazie, doperwten of sperziebonen.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: