heimwee.info

… powered by Holland at Home

Hartige sinterklaas recepten

Waarschijnlijk denk je bij sinterklaasrecepten aan recepten voor zoete sinterklaaslekkernijen, zoals taai taai, boterletter en pepernoten. Maar wist je dat je ook tongstrelende hartige sinterklaasgerechten kunt maken? Bijgaand de twee lekkerste hartige sinterklaasrecepten.

worstenbroodjes

Worstenbroodjes met speculaaskruiden en rozijnen

Ingrediënten

8 plakjes bladerdeeg
200 gram gehakt
2 theelepels Silvo koek & speculaaskruiden
2 eetlepels rozijnen
2 lente-uitjes
1 ei
sesamzaadjes
peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 C. Verhit wat boter of olie in een koekenpan en bak hierin het gehakt kort aan. Roer vervolgens de speculaaskruiden, lente-uitjes (in dunne ringen) en fijngesneden rozijnen door het gehakt en breng het geheel op smaak met zout en peper. Halveer de plakjes bladerdeeg, leg op elk rechthoekje een schepje van het gehaktmengsel en rol ze op tot een worstje. Leg alle worstenbroodjes op een met bakpapier bedekte bakplaat, bestrijk ze met wat eidooier en strooi er wat sesamzaadjes op. Bak de worstenbroodjes in 25 minuten goudbruin en gaar. Lekker voor bij de borrel of als traktatie tijdens pakjesavond!

Hartige sinterklaasletter

Ingrediënten

5 plakjes bladerdeeg
200 gram gehakt
1 zakje Silvo kruidenmix gehakt
1 ei, losgeklopt
klontje boter

Bereiding

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200 C. Doe het gehakt, de helft van het ei en de gehaktkruiden in een kom en meng ze goed door elkaar. Halveer de plakjes bladerdeeg zodat het 10 rechthoeken worden. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop 5 plakjes bladerdeeg waarmee je de letter S maakt. Verdeel het gehaktmengsel hierover en dek de letter daarna af met de resterende plakjes bladerdeeg. Druk de deegranden goed dicht en bestrijk de bovenzijde van het bladerdeeg met de rest van het losgeklopte ei. Bak de letter in 25 minuten goudbruin en gaar. Lekker met een salade.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: